«Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά».
Οδυσσέας Ελύτης

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Κάνω come back.........


......... που λέει και το άσμα.
Επέστρεψα λοιπόν. Μετά από πολύ κόπο αίμα δάκρυα κ' ιδρώτα , επέστρεψα στην μπλογκόσφαιρα!!!
Τέλειωσαν οι Πανελλήνιες επιτέλους. Με κούρασαν, με άγχωσαν, με εκνεύρισαν, αλλά ευτυχώς ήρθε το τέλος τους γιατί άρχισαν να ανάβουν τα λαμπάκια μου.
Τα πήγα αρκετά καλά μπορώ να πω. Μεγάλη απογοήτευση πήρα από τη Λογοτεχνία και την Ιστορία. Από τη Λογοτεχνία γιατί είναι το αγαπημένο μου μάθημα και από την Ιστορία επειδή είναι μάθημα βαρύτητας. Αλλά κατά τα άλλα καλά!
Όταν άρχισαν οι εξετάσεις, πήγαινα τόσο χαλαρά που με θαύμαζα! Ακόμα και στα Μαθηματικά που δεν ήξερα τι θα αντικρίσω και, παρά το διάβασμά μου, πήγαινα με το σταυρό στο χέρι, με εξέπληξα! Εντάξει, τα θέματα ήταν βατά σε σχέση με πέρυσι που τους είχαν χτυπήσει αλύπητα. Αφού λοιπόν μου βγήκε το 2ο θέμα, πάω στο 3ο το οποίο πάλι μου έβγαινε. Γύρισα στην πρώτη σελίδα για να δω ημερομηνία και να σιγουρευτώ πως πρόκειται για το σωστό διαγώνισμα. Μου φαινόταν πολύ παράξενο.
Και τέλειωσε η πρώτη εβδομάδα με τα δύο αυτά μαθήματα. Η δεύτερη εβδομάδα περιελάμβανε Αρχαία, Λογοτεχνία και Λατινικά. Ε τώρα αρχίζει το άγχος. Τα Αρχαία ήταν πάλι σχετικά εύκολα, αλλά στη Λογοτεχνία μας την έκαναν την έκπληξη και έβαλαν τσιμπημένα θέματα. Και εγώ.... σαν να έπεσε κουρτίνα μπροστά μου. Παίρνω τα θέματα, βλέπω την πρώτη ερώτηση που ήταν προβλέψιμη, και στο μυαλό μου....ERROR. Ε, από 'κει και πέρα χάθηκε η μπάλα. Κάτι κατεβατά έγραφα, αλλά ένας Θεός ξέρει τι περιέχουν αυτά τα κατεβατά..
Και φτάνουμε στα Λατινικάαααα...... Στα Λατινικά υπήρχε το άγχος του "πρέπει να γράψω 20".  Πήγα στο σχολείο με άγχος και μετά έφυγα πάλι με άγχος. Μέχρι να δω τις απαντήσεις..Πήγα στο φροντιστήριο και οι καθηγητές έβλεπαν ότι σε λίγο θα λιποθυμούσα απ' το άγχος.. σιγουράκι! Δε λιποθύμησα, ούτε έγραψα 20, αλλά ένα 19.4 το έχω. Γιατί αν δεν έγραφα καλά στα Λατινικά, στην Ιστορία θα πήγαινα επαναληπτικές. Απλά σε μαθήματα που μου αρέσουν και τα οποία διάβασα περισσότερο απ' όλα όλη τη χρονιά, αν δεν έγραφα καλά θα μου στοίχιζε! Το ότι ανταμείφθηκα στα Λατινικά και στα Μαθηματικά με κάνει πολύ χαρούμενη. Για τη Λογοτεχνία εντάξει, την έκλαψα αλλά τα πράγματα δεν αλλάζουν.
Και τέλος η Ιστο...Ιστο...ρία. Που τη σιχαίνομαι. Που βλέπω το βιβλίο και βγάζω φλούμπες. Που ακούω για Βενιζέλο και σκέφτομαι "έλεος πια. Ευεργέτης ευεργέτης αλλά μας τα 'κανε πλανήτες!". Καλά, δεν έχω να πω κάτι για το συγκεκριμένο μάθημα. Πάντα το απεχθανόμουν και θα συνεχίσω να το απεχθάνομαι. Είναι το μόνο από τα μαθήματα που νιώθω πως δεν μου προσέφερε απολύτως τίποτα! Ακόμα και η φιλοσοφία που κάναμε στα Αρχαία, μου άφησε κάτι! Η Ιστορία όμως..σε λίγο δε θα θυμάμαι ούτε ημερομηνίες ούτε τίποτα.
Οικονομία δεν έδωσα, οπότε οι Πανελλήνιες τέλειωσαν για 'μένα την Τρίτη. Ή μάλλον... το άλλο Σάββατο τελειώνουν γιατί θα δώσω και Αγγλικά.

Και αφού κλάφτηκα λίγο την Τρίτη, αποφάσισα μέχρι τις ενδοσχολικές να ζήσω τη ζωή μου.... Πηγαίνω από καναπέ σε καναπέ. Εντάξει, μην είμαι υπερβολική. Την Τετάρτη πήγα θάλασσα και κάηκα αντί να μαυρίσω -πρώτη φορά στα χρονικά- και είμαι με τις κρέμες ανά χείρας. Μα κάθε πέντε λεπτά έβαζα αντηλιακό.. τι σκατά; Επειδή παίρνω εύκολα χρώμα, δεν έχει νόημα να μη "σοβαντίζομαι".. Ε το βράδυ βγήκα για ποτό (εννοείται με πολύ make up μπας και καλυφτεί η κοκκινωπή μυτούλα μου) θα βγω μάλλον και αύριο και... πρέπει να κάτσω να διαβάσω για τις ενδοσχολικές. Και βαριέμαιιιιιιιιιιιιιιιι.... Βασικά βαριέμαι να κάνω τα πάντα. Βαριέμαι να βγαίνω έξω, μα βαριέμαι να κάθομαι και σπίτι. Βαριέμαι να συναναστρέφομαι με ανθρώπους, μα βαριέμαι και μόνη μου. Βαριέμαι να ξεκινήσω κανένα λογοτεχνικό βιβλίο, βαριέμαι να βλέπω ταινίες, μέχρι και να κοιμάμαι βαριέμαι. Τι μ' έχει πιάσει; Ελπίζω να κρατήσει λίγο και να είναι η κούραση των Πανελληνίων γιατί το καλοκαίρι αυτό πρέπει να βγει ευχάριστα.

Και περίμενα πως μόλις τελείωνα, θα μου έφευγε ένα βάρος. Αντίθετα όμως εξακολουθεί να υπάρχει αυτό το βάρος. Ίσως είναι μέχρι να βγουν τ' αποτελέσματα..δεν ξέρω. Φυσικά δεν έχω το άγχος των Πανελληνίων, απλά..νοιώθω πως θέλω αλλαγές, αλλά δεν μπορώ να τις κάνω. Θέλω να με αλλάξω ριζικά, να αλλάξω τον τρόπο με τον οποίο με βλέπουν πολλοί.
Δεν είχα σκοπό να γράψω απόψε, αλλά κάποια άλλη στιγμή για να είμαι καλύτερα ψυχολογικά. Διότι υπάρχουν πολλά που δεν μπορώ να τα εκφράσω ούτε με το μολύβι, ούτε με το πληκτρολόγιο, ούτε με το στόμα. Δεν είναι μόνο το θέμα του τι σχολή να δηλώσω.. είναι πολλά περισσότερα τα οποία σε κανέναν δε μπορώ να πω γιατί κανένας δε θα με καταλάβει. Κάποιοι απ' αυτούς είναι στον κοσμάρα τους (ευτυχώς μάλλον), άλλοι πάλι, τι συμβουλή να μου δώσουν;
Όταν καταλαβαίνεις πως άνθρωποι που νόμιζες ότι είναι κοντινοί σου, σε βλέπουν με έναν όχι και τόσο κολακευτικό τρόπο, κάτι σπάει μέσα σου. Στην πλάκα λέγονται τα πιο σοβαρά πράγματα.
Και στο μυαλό μου τρέχουν τόσες σκέψεις που δεν τις προλαβαίνω. Και περίμενα πως θα ξεκινούσε διαφορετικά αυτό το καλοκαίρι. Όταν δεν έχεις να πεις νέα στις φίλες σου, νέα σαν τα δικά τους, εκεί κάθεσαι και αναρωτιέσαι "τι συμβαίνει με εμένα; Γιατί τόσο αδιάφορη; Και αόρατη; Τόσα χρόνια έτσι...αδιάφορη και αόρατη. Και νόμιζα πως η πηγή του κακού είναι άλλη".

Καιιιιιι....έχω αρχίσει αυστηρή δίαιτα γιατί τα πήρα τα κιλάκια μου. Καλά, μεταξύ μας, τα γλυκά έχω κόψει τελείως γιατί σ' αυτό τον τομέα δεν μπορώ να τιθασεύσω τον εαυτό μου, οπότε είπα "μαχαίρι". Ε και έχω πλακωθεί στα φρούτα, πρέπει να ξανακάνω κοιλιακούς, αλλά όπως είπαμε και παραπάνω, αυτή την περίοδο ΒΑΡΙΕΜΑΙ και προσπαθώ να τρώω ισορροπημένα. Όχι βλακείες γιατί έχουμε και μία άτιμη κυτταρίτιδα γαμώτο. 
Και ως τελευταίοοοο....να μην ξεχάσουμε ότι άρχισε το mundial!!! Όχι ότι είχα σκοπό να το δω.. πρώτα ενημερώθηκα απ' τη google και μετά απ' τον μπαμπά μου, αλλά εξακολουθεί να μου περνάει αδιάφορο το γεγονός.





Μέχρι το επόμενο επεισόδιο..........
Καλό σας βράδυ!!!
Giwta Ar..:**

30 σχόλια:

  1. καλη επιτυχια ευχομαι!
    φιλακια πολλα!
    καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους τελείωσαν και τα δικάσου βάσανα!!!! Αχ τώρα χαλαρά!!! Αλλά το ξέρω το χαλαρά σχετικό μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα...Είναι και αυτό ένα μεγάλο άγχος!! Χαίρομαι που τα θέματα σας στα περισσότερα μαθήματα ήταν βατά!!! Και εμάς νομίζω σε σύγκριση με τα περσινά ήταν οκ εκτός τη Φυσική....Να σε ρωτήσω εσείς ποια μαθήματα δίνετε πανελλήνιες?? Εμείς εδώ στην Κύπρο δίνουμε όλοι υποχρεωτικά Νέα Ελληνικά και Μαθηματικά και μετά διαλέγουμε 2 ή 3 από αυτά που έχουμε κατεύθυνση (επιλογή). Εσάς πως πάει το σύστημα?? Θα ήθελα να μάθω...Όσο για τη βαρεμάρα, μην ανυσηχείς Γιώτα μου γιατί και εγώ τα ίδια περνώ!! Για να φανταστείς τελείωσα στις 29 του Μάη και ακόμα να πάω θάλασσα!!! Τέλος πάντων χαίρομαι πολύ που επέστρεψες και που είσαι καλά!! Καλή επιτυχία με τα αγγλικά και καλή ξεκούραση!! Πολλά φιλούθκια :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιλέγετε απο της κατεύθυνσης; Πασάδες είστε.
      Εμείς δίνουμε υποχρεωτικά Νεοελληνική Γλώσσα, επειτα διαλέγουμε ένα μάθημα κατεύθυνσης που ειναι Βιολογία γενικής, Μαθηματικά γενικής, Φυσική γενικης, Ιστορια γενικής ή Λογοτεχνία κατεύθυνσης(για του θετικοτεχνολογικούς). Στη συνέχεια δίνουμε όλα τα μαθήματα κατεύθυνσης. Εγώ για παράδειγμα έδωσα Αρχαία, Λογοτεχνία, Λατινικά και Ιστορία. Της θετικης έδωσαν Μαθηματικά, Βιολογία, Φυσική και Χημεία (όλα αυτά κατεύθυνσης). Και στην τεχνολογική έδωσαν τα αντίστοιχα μαθήματα. Αν κάποιος θέλει να ανοίξει το 5ο πεδίο που έχει οικονομικές σχολές, μαζί με τα Μαθηματικά γενικής(επιλογή) υποχρεούται να δώσει και Οικονομία. Συνολικά δηλαδή 7 μαθήματα. Όποιος θέλει να περασει σε κάποια σχολή που απαιτεί ξένη γλώσσα, οπως Δημοσιογραφία ή Τουριστικά επαγγέλματα.
      Αυτό λοιπόν είναι το σάπιο μας σύστημα. Ελπίζω να το κατάλαβες και να μη σε μπέρδεψα. Όπου μπερδεύτηκες, πες μου να σου εξηγήσω..
      Φιλιά πολλα!

      Διαγραφή
    2. Ααααα ευτυχώς που δεν έδωσα πανελλήνιες!! Νομίζω κατάλβα...Για την εισαγωγή σας σε πανεπιστήμιο μετράνε όλα τα μαθήματα που δίνετε??

      Διαγραφή
    3. Όπως διάβαζα αυτά που έγραψα, ξέχασα τα μισά. Όταν έλεγα στην αρχή για Μαθηματικά, Βιολογια κτλ. αυτά είναι γενικής παιδείας και επιλέγουμε όποιο θέλουμε.(ένα μόνο). Απο κει και πέρα, ναι, όλα μετράνε δυστυχώς, αλλά κάποια από τα μαθήματα αυτά έχουν συντελεστή βαρύτητας. Για παράδειγμα τέτοια μαθήματα στην κατεύθυνσή μου είναι τα Αρχαία και η Ιστορια. Όσο καλύτερα γράψουμε σ' αυτά τα μαθήματα, τόσο περισσότερα θα είναι τα μόρια μας.
      Εσας δε μετράνε όλα τα μαθήματα που δίνετε;

      Διαγραφή
    4. Βασικά εμάς είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα...Βασικά για την εισαγωγή μας σε ελληνικά πανεπιστήμια καθώς και στο πανεπιστήμιο της Κύπρου πρέπει να δώσουμε τα κατάλληλα μαθήματα που απαιτεί το επιστημονικό πεδίο..Για παράδειγμα εγώ που θέλω να σπουδάσω βιολογία ανήκω στο 2ο επιστημονικό πεδίο που είναι των θετικών επιστημών αλλά και στο 3ο που είναι οι επιστήμες υγείας...Έτσι στο 2ο επιστημονικό πεδίο για να εξασφαλίσεις θέση υποχρεωτικά δίνεις μαθηματικά κατεύθυνση και νέα ελληνικά και μετά επιλέγεις 2 από τις 3 επιστήμες,φυσική,χημεία και βιολογία. Εγώ επειδή δεν είχα μαθηματικά κατεύθυνση πήγα στο 3ο επιστημονικό πεδίο που υποχρεωτικά είναι τα νέα ελληνικά, η φυσική, η χημεία και η βιολογία..Ουσιαστικά αντί μαθηματικά έχεις τη φυσική..Όμως έδωσα και μαθηματικά κοινού κορμού όμως για απολυτήριες εξετάσεις,όχι εισαγωγικές..Δηλαδή για να πάρεις εδώ στην Κύπρο απολυτήριο πρέπει οπωσδήποτε να δώσεις Νέα και μαθηματικά...Για τους μαθητές που θα πάνε Αγγλία ή Γερμανία δεν δίνουν εισαγωγικές αλλά μόνο απολυτήριες και δίνουν νέα μαθηματικά και μετά διαλέγουν 2 από την κατεύθυνση τους..οποιαδήποτε...Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα :ρ

      Διαγραφή
    5. Πωπωωωω....ναι, πάνω κάτω κατάλαβα, αλλά δε με ενθουσίαζει, όπως δε με ενθουσιάζει και το δικό μας εδώ. Εξετάσεις είναι όπως και να το κάνουμε...

      Διαγραφή
  3. Κοίτα να ξεκουραστείς τώρα και να χαλαρώσεις!!
    Πάνε πέρασαν ότι έκανες έκανες!!
    Χίλια μπράβο, για την προσπάθεια κυρίως!!
    Πολλά πολλά φιλιά και χαλάρωσεεε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Έλενα! Αυτό προσπαθώ να κάνω, να ξεκουραστώ.Βαριέμαι ,όπως είπα κιόλας, πάω από καναπέ σε καναπέ.:Ρ
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  4. Μπραβο για όσα κατάφερες ,με το συστημα που εχουμε! Χαλάρωσε ,ζεις σε πανεμορφο νησι ,κανε τα μπάνια σου κι όλα θα γίνουν!
    Ερχονται από μόνα τους......και μακριά απο τον ήλιο,ερχονται γρηγορα τα 40 και θα κλαις τις ωρες που ψηνόσουν χαχαχαχα
    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ, τωρα κάτω απ' την ομπρέλα. Ακόμη πονάω..χαχα
      Σ' ευχαριστώ πολύ, φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Καλά αποτελέσματα να έχεις Γιωτάκι μου!
    Θυμάμαι εμένα , εν έτη 1988 ( ούτε καν είχες γεννηθεί!) ένιωθα την απόλυτη ελευθερία!
    Θα τη βρεις την ισορροπία σου! Άσε να περάσουν και οι ενδοσχολικές!
    Ως τότε....φιλούρες! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ! :D
      Άντε ν περασουν οι ενδοσχολικές γιατί μόνο ελευθερία δε νιώθω τώρα.
      Θα τα πούμε, φιλιά πολλά:**

      Διαγραφή
  6. Καλά αποτελέσματα!! Αυτό που χρειάζεσαι είναι διακοπές. Και να πιείς να μεθύσεις...

    Αυτό το τελευταίο άστο, απλά το λέω σε όλους να το έχουνε στο μυαλό τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαχαχα σ' ευχαριστώ πολύ για όλα! Και συμφωνώ μαζί σου σε ΟΛΑ..
    Το συγκεκριμένο καλοκαίρι, η τελευταία συμβουλη σου ίσως είναι μια λυση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλα αποτελεσματα καρδια μου και οπως ειπες και εσυ σε λιγο δεν θα θυμασαι τιποτα τιποτα δεν αρχιζει και δεν τελειωνει με τις πανελληνηιες !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιωτα μου θυμάμαι σαν χθες τις ημέρες των πανελληνίων κι ας πέρασαν τέσσερα χρόνια.Κι εγώ θεωρητική κατεύθυνση!
    Να δεις,πως το βάρος που νιώθεις θα σου φύγει και το άγχος θα εξαφανιστεί.Σιγά-σιγά...!
    Το '10 τη χρονιά,που έδινα είχε και τότε μουντιάλ.Είχα τελειώσει με τις εξετάσεις θυμάμαι και καθόμουν μαζί με το μπαμπά και βλέπαμε τους αγώνες!
    Και φυσικά είχα πάρει και κιλά.Δε χρειάστηκε,ούτε δίαιτα να κάνω ούτε τίποτα.Να δεις,πως χωρίς καν να το καταλάβεις θα επανέλθεις στα κιλά σου.
    Και πάνω απ' όλα να ζήσεις όπως θες το φετινό καλοκαίρι και όλα θα γίνουν όπως πρέπει!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά περιμένω να βγουν οι βαθμολογίες και να κάνω το μηχανογραφικό γιατί δεν μπορώ..
      Και άντε να έρθω πάλι στα κιλά μου γιατί -πάλι- δεν μπορώ! :Ρ
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  10. Αααααυτά ήθελα να σε ρωτήσω!!! Είχες κι εσύ τον αγώνα σου Γιωτάκι μου, κι όπως βλέπω δικαιώθηκες... Καλά αποτελέσματα να έχεις!!!
    Είναι που ακόμα δεν έχεις συνειδητοποιήσει τι βάρος σου έφυγε, γι'αυτό δε νιώθεις ελεύθερη... Σιγά-σιγά θα έρθουν και οι αλλαγές και όλα όσα επιθυμείς να κάνεις στην ενήλικη και ακαδημαϊκή πλέον ζωή σου :)))
    Φιλάκια πολλά πολλά πολλά κοπελάρα μου!!! ♥ Χαίρομαι πολύ που σε ξαναβρήκα!!!!!!!!! :* :* :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες πάλι στον κόσμο μας! Σ' ευχαριστώ πολυ!!! <3
      Άντε να φεύγουν τα ΟΛΑ τα βάρη να τελειώνουμε...
      Φιλιά πολλά! :**

      Διαγραφή
  11. Καλάαα αποτελέσματα κι όταν μας έρθεις Αθήνα, αν μας έρθεις, θα στρώσω κόκκινα χαλιά
    Για ένα πράγμα απόρησα: πώς κι αποφάσισες να μη δώσεις ΑΟΘ; Μου κάνει εντύπωση μιας που εικάζω πως έκανες φροντιστήριο πάνω σε αυτό το μάθημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αθήνα είναι στις πρώτες μου επιλογές οπότε αν είναι τυχερό, θα σε ενημερώσω. ;)
      Οικονομία έκανα μέχρι το Γενάρη, αλλά δε μ' άρεσε σαν μάθημα και δε θα θελα να ασχοληθώ με κάτι που συμπεριλαμβάνει αυτή την επιστήμη,. Δε σου έχει τύχει ένα μάθημα να είναι κομμένο και ραμμένο για σένα, ενώ κάποιο άλλο να αναρωτιέσαι τι σου προσφέρει; αυτό έπαθα εγώ με την Οικονομία, αποφάσισα να ρισκαρω δίνοντας μόνο Μαθηματικά και ευτυχώς δικαιώθηκα!

      Διαγραφή
  12. Γιωτα μου.. καλώς σε βρήκα.. χαίρομαι που είσαι μικρη και γραφεις τοσο ωραία... ωραίο το μπλογκ σου...
    σου εύχομαι καλή επιτυχία στις Πανελληνιες.. και να περάσεις εκεί που θες!! μπραβο για τα Λατινικά... δεν είναι εύκολο να μαθαινεις τόσες μεταφράσεις.. και όλα τα άλλα..μπραβο!!!
    θα τα λεμε.. !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες και σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Στα Λατινικά, μακάρι να ήταν το πιο δύσκολο οι μεταφράσεις...
      Καλημέρα! :)

      Διαγραφή
  13. Καλά αποτελέσματα σου εύχομαι και να περάσεις στην σχολή που θέλεις!!
    Αυτά τα χρόνια είναι τα πιο ανέμελα, να τα ζήσεις με όλο σου το είναι!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή