«Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά».
Οδυσσέας Ελύτης

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Πάμε ξανά.


Απόψε ήταν η βραδιά της Νατάσσας Μποφίλιου. Μία υπέροχη βραδιά.
Είναι φορές που την ακούω και αναρωτιέμαι πώς γίνεται να υπάρχει μία τόσο νέα, ζεστή φωνή σήμερα που όλα ξεπουλιούνται, το χρήμα είναι πάνω απ' όλα και η σκηνική παρουσία παίζει το μεγαλύτερο ρόλο..
Ξέρω πως σε πολλούς από εσάς φαίνεται αδιάφορη η μουσική που παίζουν αυτοί οι άνθρωποι και λογικό είναι. Ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του.
Εγώ όμως απόψε συνειδητοποίησα πόσο σωστό ήταν αυτό που είχα γράψει πέρυσι σε άρθρο για τη συναυλία της.. "η φωνή της μαγεύει ακόμα και τους ίδιους τους μάγους".
Φέτος δεν ένιωσα την ανάγκη να τραγουδήσω μαζί της, παρά μόνο στο "εν λευκώ".
Μου αρκούσε να την ακούω και να τη βλέπω να δακρύζει τραγουδώντας.
Δεν έχω πάει σε συναυλίες πολλών καλλιτεχνών, αλλά από αυτές τις συναυλίες που έχω παρακολουθήσει, η Νατάσσα ξεχωρίζει.
Έχει μια ιδιαίτερη ικανότητα να μεταδίδει στο κοινό της όλα όσα αισθάνεται. Στη χαρά της γελάμε, στη λύπη της κλαίμε. Σε κάνει να καταλαβαίνεις τους στίχους που τραγουδάς μαζί της! Δίνει όλο της το "είναι" χωρίς αναστολές και χωρίς φόβο!.. Τραγουδάει με την ψυχή της και αυτό σε λίγους καλλιτέχνες το βρίσκει κανείς.


Τα χρήματα που δίνει κανείς για το εισιτήριο αξίζουν και με το παραπάνω. Όχι μόνο για τη Μποφίλιου, αλλά και για όλους όσους την πλαισιώνουν. Δεν είμαι ειδικός γιατί δεν ασχολούμαι με τη μουσική, αλλά σίγουρα γίνεται πολύ καλή δουλειά, διαφορετικά δε θα γινόταν τέτοιος χαμός.
Ο σεβασμός και η αγάπη που υπάρχουν μεταξύ τους ίσως είναι ένα στοιχείο που κάνει τις παραστάσεις τους τόσο ξεχωριστές. Οι ματιές που έριχνε η Μποφίλιου στους συνεργάτες της μου έκαναν μεγάλη εντύπωση. Αγάπη έκρυβαν.
Και της αξίζουν συγχαρητήρια γιατί  κατάφερε οι συναυλίες της να είναι sold out μέσα σε μία χρονιά προβάλλοντας η δουλειά της και όχι ξεπουλώντας την προσωπική της ζωή για τη δόξα και το χρήμα, όπως κάνουν πολλοί σημερινοί "καλλιτέχνες"

Την βλέπω σαν μία άυλη μορφή που μπορεί και με μαγεύει. Δε θέλω να την απομυθοποιήσω. Δε με βλάπτει και αυτή η πλάνη είναι ωραία. Σε μία πραγματικότητα όχι και τόσο αρεστή, είναι αναγκαίο το όνειρο.



Καλό ξημέρωμα..
Giwta Ar..:**



20 σχόλια:

  1. Η Μποφίλιου είναι και νιώθει καλλιτέχνις. Φαίνεται από όλη της την παρουσία, ακόμα και η εμφάνισή της είναι θεατρική. Όσο για τη φωνή της, δε νομίζω να υπάρχουν πολλοί που δεν την παραδέχονται. Την είχα ακούσει παλιά να ερνηνεύει (γιατί αυτό κάνει) ένα τζαζ τραγούδι (το "Σήματα καπνού" νομίζω;) και το είχε απογειώσει. Υπάρχει ταλέντο, γνησιότητα και εντιμότητα στο "πακέτο" Μποφίλιου. Και, φυσικά, είμαι φαν. :-)
    Σχετικά με το όνειρο, που ανέφερες ... νομίζω ότι είναι το καύσιμό μας - όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα "Σήματα καπνού" είναι υπέροχο τραγούδι. Ξέρεις, ακούω ένα τραγούδι της και λέω "να, αυτό είναι το αγαπημένο μου". Ακούω ένα άλλο και λέω πάλι τα ίδια. Δεν μπορώ να επιλέξω..
      Και συμφωνώ σε όλα όσα ανέφερες... Τα δίνει όλα πάνω στη σκηνή και της αξίζουν πολλά...

      Διαγραφή
  2. Αγαπώ Μποφίλιου, αγαπώ! Καλλιτέχνιδα με όλη τη σημασία της λέξης και ποιοτική μέχρι το κόκκαλο. Πώς να μην την παραδεχτεί κανείς;;;

    Φιλιά πολλά, κορίτσι. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οκ, εμείς οι μεταλλάδες πήγαμε στη Μποφιλου για mosh pit στο rockwave οπότε τώρα είναι όλη δική σας :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα, περίμενα να σχολιάσεις...
      Εντάξει, νομίζω για την παρακμή του rockwave δε φταίνε οι καλλιτέχνες, αλλά οι διοργανωτές.. Οι καλλιτέχνες εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που τους δίνονται και καλά κάνουν!
      Σας ευχαριστούμε που πλέον μας την παραχωρείτε!

      Διαγραφή
  4. Αχου... Δεν μου αρέσει, αλλά αυτό δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία! Έχει; Είμαι περισσότερο του ξένου ρεπερτορίου!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά καλέ... κι εγώ είμαι του ελληνικού.. θα το χορέψω το τσιφτετέλι μου..
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
    2. Α όλα κι όλα! Μη νομίζεις, το τσιφτετέλι μου θα το χορέψω κι εγώ άμα χρειαστεί! Να τα λέω κι αυτά!
      Κίσιζ!

      Διαγραφή
    3. Χαχαχα τέλεια! Σ' αυτό ταιριάζουμε...:**

      Διαγραφή
  5. Η Μποφιλιου μιμειται τη Ζουγανελη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει απλά μία ταύτιση από το κοινό.. δε μιμείται ούτε η Μποφίλιου τη Ζουγανέλη, ούτε το αντίστροφο.. τουλάχιστον εγώ ετσι το βλέπω..

      Διαγραφή
  6. Έρχομαι καταϊδρωμένη, κατακουρασμένη, αργοπορημένη... Μόλις χθες τελείωσα την εξεταστική!!!!!!!!!!!!! :D :D
    Το θυμόμουν ότι σου άρεσε πολύ η Μποφίλιου. Εμένα δε με ξετρελαίνει να πω ότι θα την ακούσω στο YouTube, γιατί δεν είμαι γενικά αυτού του είδους, όμως τη λάτρεψα στο σ' έχω βρει και σε χάνω.. ❤
    Φιλάκια πολλά!!!!!! ❤ να περνάς όμορφα το καλοκαιράκι σου και να ξεκουραστείς όσο μπορείς, αυτό το καλοκαίρι δε θα ξανάρθει! Να με ακούς εμένα τη γιαγιούλα, ξέρω τι σου λέω :P χαχαχα!
    Καλό βραδάκι και καλό μήνα!!!! ❤
    Α, εν τω μεταξύ, έχω αλλάξει μπλογκ, δε θα σε ταλαιπωρήσω να το ψάχνεις: midnight-in-brussels.blogspot.com
    Φεύγω τρέχοντας για ύπνο, να αναπληρώσω αυτόν που έχασα όλους αυτούς τους μήνες :D αχαχαχα! (καλά φεύγω μη βαράς)
    Καληνύχτααααααααα ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την! Ελπίζω να πήγες υπέροχα στην εξεταστική!
      Η Μποφίλιου αξίζει πολλά.. είτε ακούει κανείς τέτοια μουσική είτε όχι, δεν μπορεί να αρνηθεί πως είναι πολυ καλή!
      Το ξέρω για το νέο σας μπλογκ αλλάαπ' το κινητό δεν μπορώ να γίνω αναγνώστης γιατί μου κολλάει και ο υπολογιστής μου χάλασε! Άσε με, τα νεύρα μου.....
      Άντε άντε τρέχα να ξεκουραστείς!!!
      Φιλιά πολλά :**

      Διαγραφή
  7. Φανταστική ανυπέρβλητη φωνή!Μεγάλο ταλέντο και πολύ τυχερή,που είχε από την αρχή δίπλα της δυο δημιουργούς,που της έγραφαν τραγουδάρες!Προσωπικά αυτό,που δε μου αρέσει είναι πως είναι αρκετά ''θεατράλε'' η ερμηνείες της!
    Θα την προτιμούσα πιο ήρεμη στις κινήσεις και τις εκφράσεις της.Από την άλλη βέβαια,όταν ζεις έντονα αυτό που ερμηνεύεις ε καμιά φορά δεν μπορείς να κρατηθείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως πολλούς τους ενοχλεί αυτή η θεατρικότητα στην ερμηνεία της. Όντως θα μπορούσε να είναι πιο ήρεμη, λιγότερο υπερβολική αλλά προσωπικά δε μ' ενοχλεί. Μπορώ να πω ότι μ' αρέσει κιόλας! :Ρ

      Διαγραφή
  8. Αν και είμαι της ξένης μουσικής μου αρέσει πολύ! Έχει ερμηνεύσει δε καταπληκτικά κομμάτια!
    Εύχομαι να περνάς όμορφα Γιωτάκι μου!
    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή