«Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά».
Οδυσσέας Ελύτης

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Valentine' s day? WHAT THE FUCK???


"Είναι όμορφο συναίσθημα το να ξέρεις πως κάποιος εκεί έξω σε νοιάζεται. Είναι αυτό που ξυπνάς και σου έχει στείλει μήνυμα για "καλημέρα". Δεν κοιμάται χωρίς να σου πει "καληνύχτα" και περιμένει μέχρι να κοιμηθείς. Όταν δεν είσαι καλά, κάθεται σε ένα παγκάκι δίπλα σου, σε βλέπει να κλαις και σε ακούει με τις ώρες μέχρι να τα βγάλεις όλα από μέσα σου. Όταν ζορίζεσαι με τη σχολή ή τη δουλειά, είναι εκεί για να σου δώσει δύναμη και να μην τα παρατήσεις. Είναι μία αγκαλιά πάντα ανοιχτή για 'σένα. Στις χαρές χαίρεται μαζί σου, και στις λύπες προτιμά να πεθάνει από το να σε βλέπει να στενοχωριέσαι. Έρχεται να σε πάρει μετά την έξοδο με τους φίλους οποιαδήποτε ώρα. Όταν σε αφήνει σπίτι σου, περιμένει να κλείσει πρώτα η πόρτα και μετά φεύγει. Δεν έχεις ανάγκη να μπεις facebook μετά που σε αφήνει γιατί δεν υπάρχει κάτι εκεί μέσα που να σε ενδιαφέρει περισσότερο από εκείνον. Δε σε νοιάζει πόσα like πήρε η φωτογραφία ή ποιος σχολίασε σ' αυτήν. Σου αρκεί μόνο που αυτός σε κορόιδεψε γιατί δεν του άρεσε η φωτογραφία. Και παρά τους τσακωμούς και τα μούτρα, σε νοιάζεται, το νιώθεις. Αξία ανεκτίμητη! Τυχερός αυτός που το έχει αισθανθεί, άτυχος αυτός που το περιμένει ακόμα είτε του συμβεί τελικά είτε όχι."


Γιατί η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μία απλή μέρα. Η αγάπη είναι μία ακολουθία πράξεων και δεν αρκεί μόνο μία μέρα για να τη δείξεις στον άνθρωπό σου. Μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε ως μία παγκόσμια ημέρα, όπως υπάρχουν τόσες και τόσες. Αλλά να μην της δίνουμε τόσο μεγάλη βαρύτητα, όπως δε δίνουμε και στις άλλες μέρες.

Εύχομαι όλοι να βρείτε τον άνθρωπο σας, αυτόν που θα σας νοιάζεται και θα σας αγαπάει. Γιατί οι φίλοι είναι καλοί, σε στηρίζουν, σ' αγαπούν, αλλά από κάποια στιγμή και μετά δεν αρκούν. Το δέσιμο είναι διαφορετικό. Εύχομαι να πάψετε να περιμένετε για ένα μήνυμα Εκείνου, να βασανίζεστε, να ξημεροβραδιάζεστε στο facebook και να βλέπετε φωτογραφίες του που κάποιες απ' αυτές μπορεί να σας πονάνε.

Να το ξεκόβετε σε όποιον σας κάνει σκωτσέζικο ντους. Μαζέψτε τα κομμάτια σας, κλάψτε, χτυπηθείτε για κάτι που ίσως τέλειωσε πριν καν αρχίσει (πάλι), αλλά προχωρήστε. Ανακαλύψτε τι αξίζετε και μην αρκείστε σε τίποτα λιγότερο. Και ακόμη κι αν είχατε κάποιες ατυχίες σ' αυτόν τον τομέα, ακόμη κι αν δεν έχετε νιώσει να σας νοιάζεται μ' αυτό τον τρόπο κάποιος, μην απογοητεύεστε. Αργά ή γρήγορα ποτέ δεν ξέρεις. Συνήθως όλα έρχονται στη ζωή μας. Αρκεί να πιστεύουμε. Και να μη χάνουμε το χαμόγελό μας.



Giwta Ar..:**

11 σχόλια:

  1. Ο Πόθος,
    Ο Πόλεμος,
    Ο Άντρας,
    ο Έρωτας
    Γένους αρσενικού
    ..........................
    Η Αμαρτία,
    Η Ελπίδα,
    Η Γυναίκα,
    Η Αγάπη,
    Γένους θηλυκού
    ..........................
    Όλα είναι μέσα στη Ζωή του ανθρώπου
    Ζωή , θηλυκό
    Άνθρωπος, αρσενικό
    Τα δυο που κάνουν το Ένα

    Θεός!

    @ριστέα

    Καλημέρα κορίτσι μου!
    Καλό ΣΚ να έχεις :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίτρεψε μου να εκφράσω για άλλη μια φορά τον θαυμασμό μου στο ταλέντο σου!
      Υπέροχο και μοναδικό αυτό που έγραψες!!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Πόσο ώριμη η άποψή σου...και φυσικά συμφωνώ ειδικά με την τελευταία σου παράγραφο!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που συμμερίζεσαι τις απόψεις μου!! :D
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. Εγώ φέτος αποφάσισα πως η σημερινή μέρα είναι μια αφορμή για πολλά χαμόγελα! Μοιράζω ευχές και καρδούλες γιατί γιορτάζω την αγάπη που υπάρχει παντού γύρω μας, τη φιλία, την ελπίδα, την καλοσύνη!
    Ας είναι αυτή μια μέρα που θα κακομάθουμε τον εαυτό μας και θα κάνουμε τους κοντινούς μας ανθρώπους να χαμογελάσουν!
    Σε φιλώ! ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να την τιμήσουμε αυτή τη μέρα, το ίδιο να τιμούμε όμως και τις υπόλοιπες!
      Μ' αρέσει ο τρόπος σου! Και πολύ καλά κάνεις! Ας χαμογελάμε και ας σταματήσουμε τη γκρίνια γι' αυτή τη μέρα!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Καλή σου μέρα αγαπητή μου Γιώτα
    Μακάρι να μπορούσαν να γίνουν μια αλήθεια τα όσα γράφεις.
    Χρόνια σου πολλά και καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέρεις τι γίνεται... Συμφωνώ απόλυτα ότι όλες οι μέρες θα πρέπει να είναι της ίδιας βαρύτητας και πως κάποιος πρέπει να είναι εκεί κάάααθε μέρα που περνάει. Όμως το ζητούμενο είναι πως σε σχέσεις μεγάλης διάρκειας, κάπου χάνεται ο ενθουσιασμός της αρχής. Στην αρχή όταν ερωτεύεσαι κάποιον, είσαι ενθουσιασμένος, τρελαμένος! Κάνετε υπερβολές ο ένας για τον άλλον, και αυτό είναι υπέροχο! Μετά έρχεται η χημεία και καθησυχάζει τις ορμόνες σου γιατί όπως είχα διαβάσει, "αν αυτός ο ενθουσιασμός ήταν διαρκείας, θα ζούσαμε ανάμεσα σε πραγματικά τρελους και δε θα μπορούσαμε να εργαστούμε". Επομένως, όταν είσαι με κάποιον αρκετά χρόνια, λίγο-πολύ όλα γίνονται συνήθεια. Η ημέρα αυτή για εμένα είναι απλά μια ευκαιρία για να ξεφύγω από την καθημερινότητα, να κάνω κάτι που πιθανόν δεν κάνω άλλες ημέρες, να αφιερώσω λίγο χρόνο παραπάνω. Εντάξει προσωπικά εγώ προσπαθώ να κάνω εκπληξούλες πιο συχνά -φαίνεται και από το μπλογκ, δεν μπορείς να πεις- αλλά είναι άλλα ζευγάρια που ζουν στη ρουτίνα και το έχουν πραγματικά ανάγκη.
    Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι τις υπόλοιπες ημέρες δε θα είσαι εκεί να γελάσεις και να κλάψεις με τον άλλον, να τον ακούσεις και να του εκδηλώσεις την αγάπη σου με κάποιο τρόπο.
    Αυτό για να δικαιολογήσω λίγο τη στάση όσων "γιορτάζουν". Κατά τα άλλα δεν αλλάζω ούτε μία λέξη από όσα γράφεις. Μακάρι στην ηλικία σου να ήμουν το ίδιο ώριμη, δε σου λέω τίποτα άλλο... Μακάρι...
    Φιλάκια πολλά πολλά! Καλό σαββατοκύριακο αγάπη μου!!! ❤❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είναι καιροί να χουμε πάρε δώσε με ανθρώπους που μας κάνουν σκοτσέζικο ντους. Θα πάθουμε καμία πνευμονία ή κανένα κρυοπάγημα και θα κρεβατωθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σου εύχομαι πάντα να έχεις αγάπη και έρωτα στην ζωή σου μικρό και όλες τις μέρες του χρόνου!
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λοιπον καθυστερημένα απαντώ, αλλά μιας και εισαι θαλασσοδαρμένη (λεμε τωρα), να ξέρεις πως δεν υπάρχει καμια γιορτή με ονομασία "του Αγιου Βαλεντινου"~ Πλέον μετά και τις τελευταίες εξελίξεις η μέρα της αγάπης μετονομάζεται σε Αγιου Βαρουφίνου! (το άκουσα σε μια μεσημεριανή εκπομπή, απο αυτές τις διδακτικές, ξέρεις αυτές που πλουτίζουν τις γνώσεις μας)! Κοίτα να δεις πέραση ο Βαρουφάκης....

    Υ.Γ. Αααα ενημερωτικά απλα για ξέρεις (ξέρεις, αλλά άσε με λιγάκι να δασκαλίσω). Οταν δυό άνθρωποι αγαπιούνται αληθινά, αγαπιούνται αληθινά πάει και τελείωσε! Τι γιορτές τώρα και δώρα και σαμπάνιες και δαχτυλίδια! Το κείμενο σου ειναι απιστευτο! Μ'αρέσει γιατί εκπέμπει αξιοπρέπεια και σεβασμό, αυτοπεποίθηση και δύναμη! Φιλιααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή