«Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά».
Οδυσσέας Ελύτης

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Κατάδικός μου*


Απόψε πήγα με την αδερφή μου να παρακολουθήσουμε την παράσταση "Κατάδικός μου" με τους Ελένη Ράντου, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Ορφέα Αυγουστίδη, Μιχάλη Ιατρόπουλο, Δημήτρη Καπετανάκο και Μπάμπη Γιωτόπουλο.
Διάβαζα από κάποια σχόλια ότι είναι μία υπέροχη παράσταση. Και ήθελα τόσο πολύ να την παρακολουθήσω!
Το έργο αξίζει πολλά περισσότερα απ' αυτά που πληρώνεις. Δεν είναι μονότονο και έχει μία ροή η οποία δε σε κουράζει. Εν ολίγοις, η υπόθεση περιλαμβάνει μία προσφάτως χωρισμένη φιλόλογο, έναν αλλοδαπό διαρρήκτη, έναν συνταξιούχο καθηγητή με Αλτσχάιμερ και έναν βαλκανιονίκη που βλέπει όλα όσα έκτισε να γκρεμίζονται. Όταν όλοι αυτοί συναντιούνται, ξεκινάει μία σειρά από διάφορες ανατροπές.
Είναι μία κωμωδία βαθιά ανθρώπινη. Αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα έτσι όπως τη βιώνουμε καθημερινά. Τα συναισθήματα εναλλάσσονται.
Οι ηθοποιοί εκπληκτικοί! Έχουν την ικανότητα να σου μεταδίδουν τα συναισθήματα του ρόλου τους. Δεν είναι απλώς μία κωμωδία που πας και γελάς. Περνάει μηνύματα, ο θεατής γίνεται ένα με τον ήρωα. Η Ελένη Ράντου εκπληκτική, όπως ακριβώς την περίμενα, αλλά στο τέλος με έκανε όχι μόνο να κλάψω, μα και να ανατριχιάσω. Ανατρίχιασα με την ερμηνεία της. Την είδα έτσι όπως δεν την έχω ξαναδεί. Ήξερα, έβλεπα πως είναι μία πολύ καλή ηθοποιός, αλλά μ' αυτή την παράσταση την κατατάσσω πλέον στις κορυφαίες Ελληνίδες ηθοποιούς και τη θεωρώ αγαπημένη μου ηθοποιό.

Παρόλο που πιθανότατα δε θα διαβάσει αυτό το κείμενο, θέλω να της πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που αυτή η ίδια μου έδωσε την ευκαιρία να αισθανθώ έτσι.
Δεν έχω να γράψω άλλα.. και μόνο η συγκίνηση της Ελένης Ράντου στο τέλος της παράστασης λέει πολλά. Γιατί το κοινό δεν κοροϊδεύει, δε σου κρύβει την αλήθεια. Δε σηκώνεται σε πολλές παραστάσεις ο θεατής όρθιος για να χειροκροτήσει. Είναι μία παράσταση, μάθημα ζωής. Η απελπισία της αγάπης, οποιασδήποτε αγάπης... Είναι αυτό που είπε κάποια στιγμή η πρωταγωνίστρια, Καίτη: "Φοβάσαι περισσότερο όταν αποκτήσεις αυτό που ήθελες! Φοβάσαι μην το χάσεις!"





Giwta Ar..:*



10 σχόλια:

  1. Κοριτσάκι μου, έβλεπα πολύ καιρό να μιλάνε για την παράσταση με τα καλύτερα λόγια! Ήθελα και εγώ πάρα πολύ να πάω, αλλά δεν τα κατάφερα τελικά.
    Η Ελένη Ράντου είναι συγκλονιστική ηθοποιός, ξέρει να μεταμορφώνεται μέσα από τους ρόλους της, μπορεί να ερμηνεύσει απίστευτα τα πάντα, να σε κάνει να γελάσεις, να κλάψεις, να συγκινηθείς! Τη θεωρώ τοπ!
    Βέβαια οφείλω να παραδεχτώ ότι όλοι οι ηθοποιοί της παράστασης είναι πολύ αξιόλογοι και ταλαντούχοι, με συνέπεια το αποτέλεσμα να είναι τόσο καλό!
    Χαίρομαι πολύ που άκουσα κι από εσένα τόσο καλή κριτική, μιας και εμπιστεύομαι πολύ την κρίση σου!
    Τώρα θέλω ακόμα περισσότερο να πάω!
    Φιλάκια πολλά γλυκό μου! Να περνάς όμορφα και πάντα να επιλέγεις τόσο εποικοδομητικους τρόπους ψυχαγωγίας! ❤❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου εύχομαι πραγματικά να καταφέρεις να την παρακολουθήσεις κάποια στιγμή! Είναι απίστευτη, απερίγραπτη εμπειρία -γιατί εμπειρία τη θεωρώ!
      Φιλιά πολλα!!!

      Διαγραφή
  2. Δεν θα δω πιθανόν ποτέ την παράσταση ( εδώ που είμαι ) απόλαυσα όμως την κριτική σου και χάρηκα που όχι απλά πέρασες ωραία αλλά μάζεψες μία εμπειρία για το "τσουβαλάκι " σου! Εύχομαι και σε άλλα Γιωτάκι μου γλυκό!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να μπορούσες να την παρακολουθήσεις..
      Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  3. Την είχα δει πριν 2 χρόνια νομίζω,την πρώτη χρονιά και ήταν υπέροχη παράσταση πραγματικά :)) Τα μηνύματα που σου δίνει,οι ηθοποιοί εκπληκτικοί. Είχα φύγει και εγώ το ίδιο ενθουσιασμένη :D :)) Φιλάκια πολλά,γλυκάκι :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που άρεσε και σε 'σένα! Απίστευτη παράσταση, απίστευτες ερμηνείες!
      Τα φιλιά μου!!

      Διαγραφή
  4. περασα να ευχηθω καλημερα!
    επεστρεψα στη μπλοκογειτονια αλλα θελω λιγο χρονο να προσαρμοστω!
    ευχομαι να περνας ομορφα!
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώτα μου πρώτα απ'όλα σε ευχαριστώ πολύ πολύ για το όμορφο σχόλιο!! :)
    Να κι ένας άνθρωπος που μας έχει αδυναμία (στα παρθενάκια!) γιατί όλοι στο άκουσμα του ζωδίου τρέχουν μακριά χαχαχα Και όταν με γνωρίζουν καλύτερα μου λένε "δεν μοιάζεις με παρθένο" Σηκώνω τα χέρια ψηλά!! :)
    Θαυμάζω πολύ την Ράντου και είναι από τα έργα που θέλω να δω αλλά μου έχει κολλήσει να ξεκινήσω τον Οκτώβρη πρώτα με τον Πουπουλένιο!
    Έγραψες πολύ σωστά πράγματα στο τέλος, έτσι είναι!
    Καλή συνέχεια φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα εντάξει, έχετε πολλές ιδιοτροπίες εσείς τα παρθενάκια, αλλά πραγματικά μ' εσάς κολλάω! Σας συμπαθώ πολύ ( ιδιαίτερα αν γίνεται ωραίος συνδυασμός με τον ωροσκόπο..:Ρ)
      Όσον αφορά στην παράσταση, είναι η πιο ωραία που έχω δει μέχρι στιγμής! Σου την προτείνω ανεπιφύλακτα! Απλά δεν ξέρω αν θα πάει και τέταρτη χρονιά -που το απεύχομαι να σταματήσει γιατί θέλω να την ξαναδώ!
      Καλά να περνάς και καλή διασκέδαση στις παραστάσεις που θα δεις!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή