«Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά».
Οδυσσέας Ελύτης

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Μήπως να κοιτάξουμε πέρα απ' τη μύτη μας;











Ανθρωπιστική κρίση όχι μόνο στην Ελλάδα,όχι μόνο στα σύνορα.. Ανθρωπιστική κρίση σε όλο τον κόσμο. Ανθρωπιστική κρίση σε όλες τις χώρες που είναι διχασμένες σχετικά μ' αυτό το μεταναστευτικό κύμα.
"Χάνονται" παιδιά. Παιδιά. Τα ξεβράζει η θάλασσα.
Όλοι είμαστε υπεύθυνοι. Όλοι εμείς που θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι. Άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο. 
Μα δεν πειράζει. Θα συνεχίσουμε να γυρνάμε γύρω γύρω το κεφάλι ψάχνοντας για τον πραγματικό υπεύθυνο, ενώ παράλληλα θα πηγαίνουμε σε εκλογές. Μπράβο !!!



Giwta Ar..


10 σχόλια:

  1. Γιωτάκι μου, έχεις δίκιο και κανένας δεν αμφιβάλλει πως το ζήτημα είναι σοβαρό, πως όλοι είμαστε υπεύθυνοι... Αλλά το θέμα είναι να προταθούν ιδέες και λύσεις.. Το να νιώθω εγώ ενοχικά για όσα συμβαίνουν, δεν είναι εποικοδομητικό.. Συμφωνώ πως κάτι πρέπει να γίνει, αλλά τι??? Αν ξέραμε τι, οι περισσότεροι θα βοηθούσαμε (θέλω να πιστεύω)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ξέραμε τόσα χρόνια τι πρέπει να γίνει, θα είχαν αποφευχθεί πολλοί πόλεμοι, πολλά δεινά! Το μόνο που έχουμε να κάνουμε τώρα είναι να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους έστω και με τα λίγα που έχουμε. Λίγα ρούχα, λίγες φρυγανιές.. λίγα!!

      Διαγραφή
  2. Σωπαίνω και ψάχνω να βρω τρόπους να βοηθήσω. Πιστεύω πως κάτι θα σκεφτώ και ίσως να τα καταφέρω. Κι αν δεν τα καταφέρω τότε θα πω απέτυχα. Θα θυμηθώ αυτό που έγραψε ο Καζαντζάκης «Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω» και θα έχω ενοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά συμφωνώ μαζί σου!
      Οφείλουμε να βοηθήσουμε και μπορούμε να βοηθήσουμε. Εμείς έχουμε κάτι, έστω και λίγο. Ας δώσουμε ένα μέρος απ' το κάτι μας σε ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα!

      Διαγραφή
  3. πόνος και σπαραγμος γι αυτους τους ανθρωπους
    αδικο... αδικο...


    καλο μηνα Γιωτινι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα είπες όλα σε λίγες σειρές αγαπάκι μου!
    Και υπάρχουν οι γελοίοι που τος αποκαλούν λαθρομετανάστες...
    Από τύχη είμαστε εμείς εδώ κι αυτοί στις θάλασσες...
    φιλί♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς όπως τα λες!
      Είμαστε βολεμένοι και νομίζουμε πως μας κάνουν κακό οι.. λαθρομετανάστες!
      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  5. Όσο υπάρχουν πολεμικές συρράξεις όπως αυτές που βλέπουμε στην Μέση Ανατολή τότε θα βλέπουμε και τέτοιες εικόνες. Μέχρι πρόσφατα οι ξεριζωμένοι πήγαιναν στις γειτονικές τους χώρες οπότε όλοι στην Ευρώπη κοιμόμασταν ήσυχοι. Τώρα που άρχισαν να έρχονται προς τα μας ξυπνήσαμε. Ελπίζω όχι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή