«Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά».
Οδυσσέας Ελύτης

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Χριστούγεννα και πάλι, είναι γιορτή μεγάλη!


"Xριστούγεννα ήρθαν πάλι μα είσαι πάλι μακριά μου"

"Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα θα είμαστε μαζί, τα πιο γλυκά Χριστούγεννα μωρό μου εγώ κι εσύ"

"Χρόνια πολλά, χρόνια να έρθεις περιμένω, τόσα Χριστούγεννα σωπαίνω"

"Το καλύτερο δώρο είναι που πάλι και φέτος είμαστε μαζί, το καλύτερο δώρο είναι που πάλι θα κοιμηθούμε το πρωί"

Τόσα κι άλλα τόσα χριστουγεννιάτικα τραγούδια που μιλούν για τον έρωτα και τι μεγάλη ευτυχία είναι τέτοιες γιορτινές μέρες να έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου που σε κοιτάζει στα μάτια, σ' αγκαλιάζει σφιχτά και σε φιλάει τρυφερά.

Πολλά έχουν γραφτεί για τα Χριστούγεννα και το πώς είναι σαν γιορτές. Ουκ ολίγοι πιστεύουν ότι η όλη κατάσταση είναι σα να σε πιέζει να είσαι χαρούμενος, ενώ δεν το θες. Δε θα πω πως είναι λανθασμένη αυτή η άποψη, καθώς εν μέρει μπορεί και να ισχύει. Ναι, μαζεύεται όλη η οικογένεια και τρώει, πίνει, γελάει, τραγουδάει έχοντας την ίδια "απαίτηση" κι από 'σένα που μπορεί για τον οποιονδήποτε λόγο να θες να κλαις εκείνη τη μέρα. Πάμε όμως στον αντίποδα... Βγαίνεις έξω απ' το σπίτι σου και βλέπεις παντού φωτάκια και σπιτάκια που πουλούν ζαχαρωτά. Αυτό αυτόματα σε κάνει να νιώσεις λίγο καλύτερα.. Είναι όπως μία ηλιόλουστη μέρα. Δε σε αναγκάζει κανείς να χαρείς όταν δεις τον ήλιο να λάμπει, αλλά ασυναίσθητα νιώθεις καλύτερα από το να έβλεπες έναν συννεφιασμένο ουρανό. Οπότε δε σε πιέζει κανείς και τα Χριστούγεννα να είσαι χαρούμενος από τη στιγμή που δεν το επιθυμείς ο ίδιος. Όπως δε σε αναγκάζει ο καιρός, έτσι δε σε αναγκάζουν και οι γιορτές.

Προανέφερα πως τα περισσότερα τραγούδια μιλούν για αγάπες κι έρωτες. Χτες, στη ραδοφωνική εκπομπή, η φίλη μου η Στέλλα είπε πως για εκείνη τα Χριστούγεννα είναι γιορτή για παιδιά και ερωτευμένους. Σ' αυτή την άποψη συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό... Σκεφτείτε: πέρα από αρρώστιες ή άλλα σοβαρά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στη ζωή σου, αυτή η γνωστή μελαγχολία των Χριστουγέννων δε σε πιάνει συνήθως όταν είσαι ελεύθερος και ιδιαίτερα όταν δεν είσαι ευχαριστημένος μ' αυτή την κατάσταση; Προσωπικά, σ' αυτό το συμπέρασμα έχω φτάσει. Προς Θεού! Δε λέω πως δεν μπορείς να είσαι καλά και μόνος σου, αλλά ίσως να είσαι λίγο καλύτερα με έναν άνθρωπο που θέλεις δίπλα σου.

Στην προηγούμενη ανάρτηση, τα σχόλια ήταν αμφιλεγόμενα για τον έρωτα και τις σχέσεις. Μήπως να βάλουμε τον έρωτα σε δεύτερη μοίρα και να κοιτάξουμε πρώτα την επαγγελματική μας πορεία ή κάτι τέτοιο... Το βράδυ όμως δεν ξαπλώνεις με τη δουλειά σου, δε σ' αγκαλιάζει η δουλειά σου ούτε είναι αυτή που θα μπορεί να σ' ακούσει με τις ώρες. Ο έρωτας είναι κινητήριος δύναμη για να μπορείς να αντιμετωπίσεις τα "τροχοπέδη" της ζωής σου, αναφερόμενη ακόμα και σε σοβαρά προβλήματα. Το να μη βρίσκεις δουλειά, για παράδειγμα, μπορεί να είναι πιο ψυχοφθόρο όταν είσαι μόνος σου απέναντι σ' αυτή την κατάσταση. Αλλά και το να προοδεύσεις σ' αυτό που κάνεις γίνεται αυτομάτως πιο εύκολο όταν έχεις έναν άνθρωπο να σε στηρίζει. Θα υπάρξουν φορές που θα απογοητευτείς απ' τον έρωτα, αλλά το θεωρώ άδικο να ζεις χωρίς αυτόν.

Και τα Χριστούγεννα λοιπόν είναι διαφορετικά όταν είσαι ερωτευμένος. Έχεις μεγαλύτερη όρεξη για να κάνεις πράγματα. Ναι, μπορεί να είσαι καλά και μόνος και να μη θες τέτοια, αλλά στο γράμμα που θα γράψεις στον Άγιο, ζήτησε για το νέο έτος να ερωτευτείς... έτσι, για την αλλαγή. Να δεις που θα σ' αρέσει!!!

Α! Γράμμα στον Άγιο Βασίλη να γράψετε, τα 'χουμε ξαναπεί αυτά :P

Και επειδή τόση ώρα μιλάω για τη χαρούμενη αυτή γιορτή και τον έρωτα, κλείνω με Ημισκούμπρια για να... Έτσι!




Καλές γιορτές...
Giwta Ar.. :**


15 σχόλια:

  1. Θα συμφωνήσω, εντελώς όμως! Για τον έρωτα, που ναι, είναι κινητήριος δύναμη! Για όλα!
    Και χαίρομαι για σένα!
    Γιατί;
    Διότι κάνει μπαμ αγάπη μου ότι είσαι ερωτευμένη!
    Γιούπιιιιιιιιι!!!
    Κίσιζ Γιώτα Αρ.!

    ΥΓ. Για την περίπτωση που δεν μπορέσουμε να τα πούμε μέσα από τον βλόγγερ μέχρι τις γιορτές, σου εύχομαι να περάσεις τα ομορφότερα Χριστούγεννα της ζωής σου! Μα τι λέω "εύχομαι"; Είμαι σίγουρη ότι θα είναι τα ομορφότερα Χριστούγεννα της ζωής σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, τα ίδια γράφουμε η μία στην άλλη; Χαχαχα κι εγώ ευχές σου έστελνα στο κείμενο σου! Η ιδέα όμως για τη θεία καλή εεε;; Χαχαχ

      Αγαπημένη μου σ' ευχαριστώ πολύύύ!!
      Καλές γιορτές!Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
    2. Η ιδέα για τη θεία είναι ΑΨΟΓΗ!!!
      Και ναι, γράφουμε τα ίδια η μία στην άλλη και είναι λογικό, διότι ταιριάζουμε σε πολλά, από όσο μπορώ να γνωρίζω από αυτά που γράφεις εδώ πέρα μέσα και άμα ήμασταν κοντά, θα κάναμε παρέα και θα ήσουν η μικρή μου φίλη και θα ήμουν η μεγάλη σου φίλη, που θα σου έφτιαχνε παστίτσιο!!!

      Διαγραφή
    3. Πωω παστίτσιο! Τι μου λες βραδιάτικα και πεινάωωω χαχαχ
      Ε σου λέω, μετακόμισε,άντεεε :P

      Διαγραφή
  2. Ε ναι ρε Γιώτα! Άντε βάλε λίγο μυαλό στην γενιά σου που ως επί το πλείστον τα βλέπει κυνικά σχετικά με τον έρωτα..!
    Είπες τα πιο σημαντικά, και κινητήριος δύναμη και άδικο να ζεις χωρίς έρωτα με τον φόβο ότι θα πληγωθείς.. Κάθε τόσο πληγωνόμαστε από τα πάντα (όσα μας ενδιαφέρουν).. αυτό τι σημαίνει δεν θα ζούμε γιατί φοβόμαστε; Η μαγεία και η μαγκιά είναι στον τρόπο που θα τα διαχειριστείς όλα, στο πως θα εξελιχθείς από τις εμπειρίες σου και τι άνθρωπος θα γίνεις. Για να μην το επεκτείνουμε στην γενικότερη μορφή, ερωτεύομαι ιδέες.. ερωτεύομαι χαρακτηριστικά ανθρώπων, τραγούδια, περιοχές..

    Και να πολύς ντόρος σχετικά με τα Χριστούγεννα γίνεται, ας χαλαρώσουμε λίγο και ας νιώσει ο καθένας ό,τι θέλει κι ας τα περάσει όπως τον ευχαριστεί! Χωρίς καμία καταπίεση :)

    Χαίρομαι πολύ που σε βρίσκω σε αυτό το mood! Και στο λέει αυτό μία που επί 7,5 χρόνια ερωτεύεται κάθε τόσο από την αρχή με τον σύντροφό της! (κόντρα στους κυνικούς που λένε πως ο έρωτας χάνεται με τα χρόνια..)

    Καλές γιορτές να έχεις κοπέλα μου όμορφη!! ( ˘ ³˘)❤


    ΥΓ: τα donuts να μην είχες backround μόνο γιατί μου ανοίγεις επικίνδυνα την όρεξη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι πολύ τυχερή που έχεις βρει τον άνθρωπό σου γιατί δεν είναι εύκολο να κουμπώσεις με κάποιον και για χρόνια να... νιώθεις πεταλούδες στο στομάχι. Χαίρομαι πραγματικά πολύ για 'σένα!
      Ο κυνισμός στον έρωτα είναι λογικό να υπάρχει όταν είσαι πληγωμένος, αλλά είναι πολύ άσχημο όταν γίνεται τρόπος και στάση ζωής. Όπως το είπες, πέρα από τον έρωτα, και σε άλλους τομείς μπορεί να πληγωθούμε. Τι σημαίνει αυτό; Σταματάμε να ζούμε!!

      Καλά Χριστούγεννα Κατερίναααα!!! Μπορεί να τα ξαναπούμε και πριν αλλάξει το έτος :P

      Y.Γ. Ξέρεις τι έχω πάθει τελευταία; Θέλω απελπισμένα πολύνα φάω donuts και δεν έχω καταφερει να φάω ούτε ένα. Τα χω αφήσει εδώ για να τα θυμάμαι χαχαχχα

      Διαγραφή
    2. ιιιιιιιιιι!!!!
      Τα donuts σημαίνουν λευκό θάνατο!
      Κάνω πως δεν είδα ☺

      Διαγραφή
    3. Καιιι αυτό διαβάζει η Γιώτα καθώς τρώει τα λαχταριστά της donuts χαχαχα

      Διαγραφή
  3. Χέλοου φρομ Άιρις! Η οποία τα τελευταία 12 χρόνια πάντα Χριστούγεννα είναι μόνη και χαρούμενη να προσθέσω. Και η οποία τα προηγούμενα 17 Χριστούγεννα ήταν ερωτευμένη και χαρούμενη επίσης.
    Τα Χριστούγεννα τα έχεις ή δεν τα έχεις μέσα σου πιστεύω! Αυτό!
    Πολλά φιλιά από την παλαβιάρα...άιρις! ☺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα καλωσόρισες πάλι στο φτωχικό μουυυ, ή μάλλον καλωσόρισα εγώ :P
      Γενικά πιστεύω πως όλα εξαρτώνται από τις εμπειρίες του καθενός μας. Αν για παράδειγμα, έχουμε περάσει χρόνια ελεύθεροι χωρίς να έχουμε νιώσει στο πετσί μαςτη χαρά σαν ερωτευμένοι, ε μια ψιλομελαγχολία θα μας πιάσει.
      Κατά τ'άλλα, ναι, το έγραψα κιόλας, μπορείς να είσαι καλά και μόνος και χαίρομαι που είσαι καλά!!!
      Φιλάκιαααα

      Διαγραφή
  4. Όχι μόνο τα Χριστούγεννα, αλλά κάθε μέρα ξεχωριστά είναι ομορφότερη όταν είσαι ερωτευμένος κι έχεις βρει το έτερον ήμισυ! ;)
    Και χαίρομαι που σε πετυχαίνω έτσι ερωτευμένη και ευτυχισμένη! Φωνάάάαααζει! ❤❤
    Φιλάκια πολλά χαμογελάρααα! ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωνάζει, γλώσσα δε βάζει μέσα!! Χαχαχα
      Φιλιά πολλά Αναστασία μου!!! <3

      Διαγραφή
  5. ΠΡΟΦΑΝΩΣ και είναι καλύτερα να είναι κάποιος ερωτευμένος χαρά μου, αρκεί να υπάρχει ανταπόκριση και να είναι υγιής η σχέση! (διευκρινίζω λίγο περισσότερο την άποψη μου από την προηγούμενη ανάρτηση). Εκ των πραγμάτων λοιπόν, με μια καλή σχέση, σαφώς και είναι πιο όμορφες και οι γιορτές..! Καλημερούδια και φιλιά δροσοσταλίδα μου! ❤

    Υ.Γ Πλιιιιζ, μπορείς να αλλάξεις κι εσύ στο
    blogroll σου τον τίτλο τού blog μου; Έγινα:
    "οι σκέψεις μου κάνουν θόρυβο" !! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σας, κυρίες και κύριοι,
    Επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσουμε μια ευκαιρία στο τέλος του το έτος στην ομορφιά και τη χαρά. Μήπως ανησυχείτε για τις διακοπές στο τέλος του έτους, θέλετε να ξεκινήσει το νέο έτος με τα μέρη της ελπίδας. Να σας δώσει την ευκαιρία για γρήγορη και αξιόπιστη δανείου σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μην διστάσετε, μια ενιαία διεύθυνση να επικοινωνήσετε για περαιτέρω πληροφορίες.
    E-mail: v.zacharias87@gmail.com
    Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή