«Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά».
Οδυσσέας Ελύτης

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

*Happily ever after*


Υπάρχουν μέρες, φίλες και φίλοι (ή φίλοι και φίλες, δε θέλω να παρεξηγηθούμε) που δεν αισθανόμαστε καλά.

Δεν έχουμε όρεξη, όχι για κάποιο προφανή λόγο. Ας πούμε πως μας έπιασαν τα υπαρξιακά μας. Ότι κάτι μας ζορίζει αυτή την περίοδο και κάποιες μέρες παλεύουμε για να δούμε αν μπορούμε να το διαχειριστούμε ψάχνοντας τον τρόπο.

Μη μου πείτε πως δεν έχετε περάσει ποτέ στη ζωή σας μία τέτοια φάση, δε θα σας πιστέψω. Η ζωή έχει τα πάνω και τα κάτω της, το ίδιο και η ψυχολογία μας (αγαπητοί άντρες, θα σκεφτείτε ότι αυτό ισχύει γιατί οι γυναίκες έχουμε τις ορμόνες μας και ένα σορό άλλα πράγματα με αποτέλεσμα να δυσκολεύεστε να μας βρείτε. Οκ. Οκ. Οκ. Αλλά κι εμείς πολλές φορές δεν μπορούμε να σας καταλάβουμε, κι εσείς έχετε κάτι σκαμπανεβάσματα ώρες ώρες, το ξέρω, σουτ).

Αυτές τις μέρες, λοιπόν, που δε ξέρετε τι να κάνετε με τη ζωή σας, βρείτε αυτό το κάτι που θα σας βοηθήσει να διοχετεύσετε όλο το άγχος, τη νευρικότητα, την αρνητική ενέργεια, τη στεναχώρια που νιώθετε.

Αυτό, κατά προτίμηση, μην το κάνετε σε κάποιον άλλο άνθρωπο, δεν είναι η ιδανική λύση για ευνόητους -κατ’ εμέ- λόγους.


Για παράδειγμα, εμένα με βοηθάει το γράψιμο. Ναι, θα κάτσω να μουχλιάσω λίγο στο σπίτι, αν νιώσω την ανάγκη, θα κλάψω, θα δω όλες τις ανοησίες που υπάρχουν στο Youtube, δε θα θέλω ιδιαίτερα να βγω αλλά κάποια στιγμή θα σηκωθώ. Και θα σηκωθώ διότι έχω πείσει πλέον τον εαυτό μου ότι όντως υπάρχουν στιγμές που χρειάζομαι ένα διάλειμμα, αλλά δεν θα παρατήσω τον εαυτό μου στο έλεος της απαισιοδοξίας που με πιάνει κάποιες μέρες.

Το ίδιο θα πω και σε εσάς να κάνετε… Βρείτε αυτό που θα σας κάνει να νιώσετε καλά σε μία περίοδο της ζωής σας που μπορεί να έχουν πέσει πάνω σας διάφορες αναποδιές και σκοτούρες.

Κάντε μου τη χάρη μόνο να μην πέσετε στα ναρκωτικά και γενικότερα να μην εθιστείτε σε κάτι! Εντάξει, αν είσαι καπνιστής και θέλεις να καπνίσεις περισσότερο, δε θα σου πω εγώ να μην το κάνεις αλλά συνδύασε το με κάτι άλλο… Με μια βόλτα στη θάλασσα ας πούμε.

Επίσης μπορείτε να παρακολουθήσετε ομιλίες από TEDx που έχουν γίνει κατά καιρούς και έχουν ανέβει τα videos στο διαδίκτυο. Υπάρχουν ομιλητές που αποτελούν αναμφισβήτητα πηγή έμπνευσης, δύναμης, αισιοδοξίας. Άνθρωποι που έχουν αντιμετωπίσει σκληρές καταστάσεις και όμως, αφού έπεσαν για λίγο στο πάτωμα, μετά επέλεξαν αργά και σταθερά να σηκωθούν και να περπατήσουν χωρίς να βιάζονται.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε; Μμμ… να ξεκινήσετε γλυπτική! Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά ίσως για εσάς να είναι ενδιαφέρον. Τέλος πάντως, ξεκινήστε μια δραστηριότητα για την οποία θα περιμένετε πώς και πώς μέσα στην εβδομάδα.

Πηγαίνετε να πάρετε τον καλύτερο σας φίλο, αγοράστε καφέ στο χέρι και περπατήστε σε κάποιο ήσυχο μέρος, να πείτε τα δικά σας, να γελάσετε, να κλάψετε αν το έχετε ανάγκη, να μιλήσετε ή να αφήσετε τη σιωπή να κάνει τη δουλειά της.

Είμαι σίγουρη πως μπορείτε να βρείτε πολλά πράγματα τα οποία θα σας κάνουν να νιώσετε όμορφα όταν κάποια στιγμή πέσετε ψυχολογικά. Εσείς ξέρετε καλύτερα για τον εαυτό σας, εγώ κάνω απλά προτάσεις.


Και ένα πράγμα μπορώ να σας πω… Μη χαραμίσετε τη ζωή σας στο πάτωμα. Αν χρειαστείτε ένα χέρι βοηθείας γι’ αυτό, να το αρπάξετε, δεν είναι κακό! Αλλά να χαρίσετε στον εαυτό σας όμορφες στιγμές, γέλια, απολαύσεις, να κάνετε ό,τι σας  βγαίνει, να είστε αυθόρμητοι και κάποιες φορές να μην αφήνετε το μυαλό να δουλεύει τόσο πολύ.

Θέλει δουλίτσα, αλλά όλοι μπορούμε να την κάνουμε. Όλοι μπορούμε να δούμε τα μάτια μας να χαμογελούν περισσότερο από το στόμα μας… και αυτό είναι ευλογία. Προσπαθήστε το, αξίζει!

Υ.Γ. Σήμερα ανακάλυψα την Julia Michaels, μία ερμηνεύτρια που τραγουδάει για ευαίσθητα θέματα όσο πρόλαβα να καταλάβω: κατάθλιψη, έρωτας… συναισθήματα… στην ουσία τους. Είναι στα δικά μου γούστα. Αν δεν τη γνωρίζετε, σας αφήνω παρακάτω κάποια τραγούδια της.



Καλό σας βράδυ..
Giwta Ar..:**


8 σχόλια:

  1. Έχω μία ακόμα πρόταση για όταν μας παίρνει λίγο από κάτω.
    Χαρούμενη μουσική στη διαπασών!
    Κατά προτίμηση σουίνγκ, τουίστ και ροκ εν ρολ και να δεις για πότε σηκωνόμαστε και χοροπηδάμε σαν τα κατσικάκια!
    Και το πέσιμο φεύγει και το άγχος κι όλα!
    Φιλί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω ναι! Συμφωνώ, συμφωνώ! Ο, τι πρόταση έχετε, αφήστε την εδώ. Κάποιον μπορεί να βοηθήσει!
      Σε φιλώ

      Διαγραφή
  2. γλυκια μου ποτε δεν το βαζουμε κατω
    σκεφτομαστε θετικα και προχωραμε

    φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνώμη που καθυστέρησα να απαντήσω στο κείμενο σου αλλά ξεκίνησα μαθήματα...γλυπτικής! Έχω όμως να τονίσω και τα εξής. Ωραιο μωρό η Julia (και ενδιαφέρουσα φωνή).

    Από το TEDx αν δεν το έχεις δει σου προτείνω και γω μιά ομιλία του αγαπημένου μου Ευγένιου Τριβιζά για την φαντασία... Είναι σίγουρα σημαντικό να προσπαθούμε να βρίσκουμε μια χαραμάδα ελπίδας και φωτός μέσα στην δύσκολη ζωή που ζούμε. Έχεις δίκιο.
    Ευχαριστούμε για τις προτάσεις Γιώτα. Πολύ. Μερικές φορές τα απλά, όταν βρισκόμαστε σε έναν κυκεώνα προβλημάτων δεν τα βλέπουμε...

    ΥΓ. Ελπίζω όταν λες γράψιμο, να εννοείς εδώ στο blog ή στην δουλειά σου ή στο ημερολόγιο σου και όχι το άλλο γράψιμο που δεν πιανει η μελάνη του! χαχα! Φιλιααααααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο, τι μπορεί να μας κάνει κάπως χαρούμενους, ξέρεις, να σκιρτησει κάτι μέσα μας, τότε να το χρησιμοποιούμε! Γιατί είναι μεγάλη υπόθεση να βρίσκουμε τρόπους να ξεφεύγουμε έστω για λίγο από τα προβλήματα μας.
      Τον Ευγένιο Τριβιζα δεν τον έχω δει, αλλά θα το κάνω άμεσα.

      Υ.Γ. Καλά που το πες γιατί το ξέχασα. Παιδιά σας γράφουν; Γράψτε τους κι εσείς χαχαχχαχαχαχ

      Φιλία

      Διαγραφή