«Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά».
Οδυσσέας Ελύτης

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Ραντεβού του χρόνου!..*


Τις τελευταίες δύο βδομάδες τα νεύρα μου είναι στην τσίτα. Όλο κάτι συμβαίνει και όλο εκνευρισμένη είμαι. Νευριάζω εύκολα, αλλά όταν τρέμω από τα νεύρα μου, πρέπει να καλύπτεται ο άμαχος πληθυσμός γιατί κάτι θα του έρθει κατάμουτρα είτε φταίει είτε όχι. Και είναι κρίμα γιατί γιορτές έχουμε.Πρέπει όλοι να είμαστε ευδιάθετοι και να φροντίζουμε για την καλή ψυχολογική κατάσταση τόσο τη δική μας, όσο και των συνανθρώπων μας.


  • Πριν δύο εβδομάδες είχα κανονίσει για ποτό στο κέντρο. Ήταν λοιπόν γύρω στις 11 κι εγώ περίμενα μόνη στη στάση το λεωφορείο. Δεν υπήρχε κανένας άλλος άνθρωπος. Μετά από κάνα τεταρτάκι αχνοφαίνεται το λεωφορείο. Επειδή το περίμενα πως δε θα μ' έβλεπε, σήκωσα επίτηδες το χέρι μου. Αλλά ο οδηγός με προσπέρασε. Έτσι απλά. Φάνηκε πως το κατάλαβε ότι ήθελα να μπω, αλλά ούτε καν μπήκε στον κόπο να σταματήσει έστω λίγο πιο κάτω για να μπω. Και αναγκαστικά μετά περίμενα άλλα 20-25 λεπτά μέσ' στο κρύο μέχρι να έρθει το επόμενο λεωφορείο φορώντας ένα κολάν, ένα πουκάμισο και ένα μπουφανάκι. Δεν ξέρω αν ο οδηγός έφτασε αρτιμελής στο σπίτι του.

  • Όταν στέλνεις σε κάποιον "καλό ταξίδι!" και αντί για "ευχαριστώ" βλέπεις ένα "διαβάστηκε", τότε τι είναι αυτό; Είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ γαϊδουριά, όταν εσύ το κάνεις από ευγένεια, επειδή το ένιωθες. Αλλά να μου πεις, και το "διαβάστηκε" απάντηση είναι,σωστά; Και ναι, όποιος κι αν είναι αυτός ο κάποιος που δε σου απάντησε (φίλος, φίλη, συγγενής) μόνο αγενής και ηλίθιος μπορεί να χαρακτηριστεί. Ειδικά όταν δεν είναι και κάποιος τυχαίος.

  • Εδώ και κάποιους μήνες κάνω προωθήσεις κάποιων προϊόντων. Τώρα τις γιορτές προωθώ κάποιες βιταμίνες σε φαρμακεία. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο φαρμακείο στο οποίο δούλευα, στα άλλα δύο δεινοπάθησα. Συγκεκριμένα, ούτε αγοράζουν (που, εντάξει, το καταλαβαίνω, ειδικά για τις περιοχές στις οποίες ήμουν), μα ούτε κάθονται να ενημερωθούν. Ειδικά στο τρίτο φαρμακείο όταν πρωτομπήκα, ένιωσα πως κάποιος το κάνει επίτηδες και θέλει να μου σπάσει τα νεύρα. Με τον φαρμακοποιό δεν μπορούσα να συνεννοηθώ με τίποτα. Δεν ήξερε τι προϊόντα απ' αυτά που προωθώ, έχει στο φαρμακείο του. Δεν έβρισκε μία ολόκληρη τσάντα με φυλλάδια που του είχε αφήσει ο υπεύθυνος μου,τον οποίο αναγκάστηκα να πάρω τηλέφωνο για να μου φέρει καινούρια. Εκτός αυτών, με περνούσε και για χαζή. Μου υποδείκνυε τα αυτονόητα λέγοντας μου παράλληλα τα λάθη που έκανε η προηγούμενη προωθήτρια. Το τελειωτικό χτύπημα ήταν όταν με ρώτησε μία γυναίκα για ένα άλλο φαρμακείο, της είπα πως δεν ήταν αυτό και εκείνος που φώναξε "μην απαντάς, μην απαντάς!" Ε, συγγνώμη ρε κύριος, με ρώτησε η γυναίκα. Δε σου έδιωξα πελάτη!!!!!!! 

Εντάξει, μπορεί αυτοί οι λόγοι να μη σας φαίνονται σοβαροί για να με νευριάζουν. Εντάξει, μπορεί να φταίει που έχω περίοδο. Αλλά αν ακούσετε χριστουγεννιάτικα για φαρμακείο που έκαψε άγνωστος μαζί με τον φαρμακοποιό και τους αγενείς πελάτες του, εγώ θα είμαι!

Και επειδή πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, είτε είναι Χριστούγεννα είτε όχι, να πω πως είναι ευχάριστο το γεγονός ότι όσο περνούν τα χρόνια τόσο οι άνθρωποι δραστηριοποιούνται με φιλανθρωπικές κινήσεις βοηθώντας τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις ότι η αγάπη μοιράζεται απλόχερα.

Να κάνω κι εγώ τις δικές μου ευχές για το νέο έτος, μιας και μάλλον αυτή είναι η τελευταία μου ανάρτηση για το 2014. Εύχομαι σε όλους σας Καλά Χριστούγεννα! Το νέο έτος να σας φέρει όσα σας στέρησε το προηγούμενο και να σας βρει υγιείς και περιτριγυρισμένους από αγαπημένους ανθρώπους.

Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω στο 2015 αν είναι εύκολο να μπει όμορφα και όχι όπως μπήκε το 2014 για να μπορέσω να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου λίγο τυχερό σε κάποιον τομέα. Γιατί, μαλακισμένο 2014 από τα δύο-τρία πράγματα που σου ζήτησα και για τα οποία ξέρω ότι προσπάθησα, εσύ μου έδωσες μόνο το μισό. Το ΜΙΣΟ! Είναι δυνατόν; Τίποτα ακατόρθωτο δε σου ζήτησα. Ελπίζω το 2015 να είναι πιο γενναιόδωρο απέναντί μου και όχι μόνο απέναντι στους άλλους γιατί έχει καταντήσει κουραστική αυτή η κατάσταση.

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά αγαπημένοι μου!
Σας εύχομαι τα καλύτερα!!!

Πάρε χρώμα απ' τις πληγές σου,
ντύσου κόκκινα!
Κόψε τα σχοινιά πριν γίνουν συρματόσχοινα.


Giwta Ar.. :** 

30 σχόλια:

  1. Xαχαχαχαχαχαχα!
    Βρε Γιώτα μου έχεις ένα τρόπο να τα γράφεις που δεν μπορώ να μην γελάσω.
    Δείξε υπομονή και μην μασάς όλος ο κόσμος περνάει ζόρια και βγάζει τα νεύρα του στους άλλους αλλά δεν είναι λύση αυτο.
    Ισα ίσα μας κάνει χειρότερα μετά.
    Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι καθημερινά για να βγούμε από τα ρούχα μας αλλά προσπέρασε το και χαλάρωσε γιατί την δική σου ζαχαρένια χαλάς.
    Σου εύχομαι ο καινούριος χρόνος να σου φέρει ότι επιθυμείς μέσα από την καρδιά μου!
    Και επίσης να περάσεις τέλεια τις γιορτές και να χαλαρώσεις.
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, άσε Έλενά μου! Προσπαθώ να μην ξεσπάω στους άλλους αν και δεν το καταφέρνω πάντα δυστυχώς.
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! Κι εσύ να περάσεις υπέροχα και να χαίρεσαι την οικογένειά σου!
      Φιλάκιααα

      Διαγραφή
  2. Διάβασα.. δεν έχω να πω κάτι παρά μια ευχή: Πάντα να γελάς ποτέ να μην δακρύζεις.Τον πόνο να ξεχνάς και πάντα να ελπίζεις.

    Καλές γιορτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μ' αρέσει πάρα πολύ η ευχή σου! Θα την κρατήσω σημειωμένη να τη διαβάζω.. Σ' ευχαριστώ πολύ Μορφέα! Καλά Χριστούγεννα!!

      Διαγραφή
  3. Ο ΚΤΕΛατζής σε είδε και μονολόγησε: "τς, τς, τς, η νεολαία σήμερα! Δεν ντρέπεται να κυκλοφορεί έτσι; Κολάν! Αυτά είναι του σατανά. Να κάτσει εκεί να κρυώνει!"

    Καλές γιορτές!

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να μην του άρεσε που φορούσα κόκκινο πουκάμισο.. ξέρεις, σαν κόκκινη σημαδούρα...
      Μέρι Κρίστμας αγαπητέ!!!

      Διαγραφή
  4. Χμ, και μένα πανεύκολα γίνονται τα νεύρα μου κορδελάκια. Αλλά, δεν φταίμε εμείς, γιατί να φταίμε εμείς δηλαδής; Ζαμέ. Ακούς εκεί... Οι άλλοι φταίνε που δεν πράττουν τα αυτονόητα. :P

    Καλές γιορτές, Γιωτάκι μου. Κι ο νέος χρόνος να είναι όπως τον επιθυμείς, κι ακόμη καλύτερος. Σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα ταυτίζομαι απόλυτα! Οι άλλοι φταίνε!
      Καλά να περάσεις! Και ό,τι θέλεις, να πραγματοποιηθεί!
      Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  5. Οι οδηγοί είναι αχαρακτήριστοι. Οι περισσότεροι σε βλέπουν να τρέχεις να το προλάβεις, και σου κλείνουν την πόρτα επιδεικτικά στα μούτρα και φεύγουν, κι ας έφτασες σε απόσταση αναπνοής, σε βλέπουν να σηκώνεις χέρι για στάση και δε σταματάνε... και έχει τύχει και το άλλο, να χτυπάς καμπανάκι για να κατέβεις και να μην ανοίγουν! Εντάξει, είναι από τους πιο απεχθείς ανθρώπους για εμένα.
    Για το δεύτερο, θα σου πω ότι κι εμένα παλιότερα αυτά με εκνεύριζαν άπειρα. Πλέον επειδή έχω στο μυαλό μου πολύ πιο σημαντικά θέματα, δεν ασχολούμαι ποιος απάντησε, ποιος όχι κλπ... Εσύ έστειλες την ευχή σου, οκ, ο παραλήπτης ας πράξει όπως πιστεύει. Και να ξέρεις πως οι περισσότεροι δεν απαντάνε όχι από αγένεια, αλλά από αφέλεια ή αφηρημάδα, γιατί έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους εκείνη τη στιγμή και το ξεχνάνε μετά. ;-)
    Όσο για το τελευταίο, δείξε υπομονή, γιατί έτσι είναι σε όλες τις δουλειές, όταν είσαι μικρός σε περνάνε για χαζό και σε εκμεταλλεύονται φουλ, σου μιλάνε άσχημα κλπ... Είναι στο χαρακτήρα κάθε ανθρώπου πόσο είναι διατεθειμένος να υπομείνει.
    Καλές γιορτές Γιωτάκι μου! Να περάσεις πολύ όμορφα με τους αγαπημένους σου ανθρώπους, με υγεία, χαρά και δημιουργικότητα!
    Πολλά φιλιάάαααααα ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα, σαφώς και υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα για να μας απασχολούν. Ειδικά όταν παθαίνεις κάτι άσχημο, αναθεωρείς κάποια πράγματα. Προς το παρόν όμως δεν μπορώ να μη νευριάζω για κάτι έστω μηδαμινό που μου συμβαίνει.. έστω κι αν είναι ένα "διαβάστηκε".. Νομίζω με καταλαβαίνεις..
      Άσε και με τον φαρμακοποιό λίγο θέλω για να γίνω τούρμπο. Αλλά μπαίνει στη μέση η λογική Γιώτα! :Ρ
      Να περάσεις υπέροχα Αναστασία μου και όλα περαστικά είναι!
      Τα πολλά φιλιά μου και στους δυο σας!!! :*

      Διαγραφή
  6. Μωρέ μερικές φορές δε χρειάζονται πολλά πολλά για να γίνουν τα νεύρα σου θρύψαλα! Δε φταίμε εμείς! Έχουμε μπλέξει με βλαμμένους απλά χαχχαχα!
    Το μαλακισμένο 2014 να φύγει γρήγορα γιατί θα συμφωνήσω πως ήταν μαλακισμένο! Να φύγει! Να πάει αλλού!
    Εύχομαι το 2015 να σου φέρει υγεία, αγάπη, πολλά χαμόγελα, λιγότερα λεωφορεία που δε σταματούν, καθόλου αναπάντητα "διαβάστηκε" και νορμάλ φαρμακοποιούς! Εύχομαι ολόψυχα να πραγματοποιηθούν όσα επιθυμείς!
    Φιλάκια πολλάαα και καλά Χριστούγεννα! ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα ακριβώς. Δε νευριάζουμε εμείς εύκολα. Οι άλλοι είναι βλαμμένοι!! :Ρ
      Σ' ευχαριστώ πάαααρα πολύ για την ευχή σου!
      Κι εσύ να περάσεις υπέροχα και μακάρι του χρόνου τέτοια μέρα να λέμε για το ΓΑΜΑΤΟ 2015!!
      Φιλιά πολλά, καλές γιορτές!!

      Διαγραφή
  7. Χαχαχα τι ωραια που τα λες κοριτσακι μου. Παντως σε νιωθω ειλικρινα στο λεω. Ειδικα τις τελευταιες μερες με οσα συμβαινουν στην δουλεια ειναι πυρ και μανια. Τοσο πολυ που θελω να τα διαλυσω ολα. Ισως το σκευτω μετα τις γιορτες :) αλλα ας χαλαρωσουμε λιγακι μπας και περασουμε ομορφα αυτες τις τελαυταιες μερες του καταραμενου 2014. Καλα χρστουγεννα και καλη χρονια! Με οτι εσυ επιθυμεις. Φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ, σπάσ' τα τώρα για να φύγουν τα νεύρα μαζί με το 2014..
      Το 2015 να σε βρει χαρούμενη και να σου δώσει ό,τι επιθυμείς!
      Καλές γιορτές Μαράκι μου!

      Διαγραφή
  8. Γιώτα μου σου εύχομαι ο νεος χρονος να φερει λιγότερα νεύρα...και για τώρα... καλά Χριστούγεννα!!! αυτό για σένα!! https://www.youtube.com/watch?v=zuEO5SssfK8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλές γιορτές Γιωτάκι μου γλυκό!
    Με αγάπη και ...ηρεμία! ♥
    Φιλάκια πολλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά κι εγώ τούρμπο θα είχα γίνει με το πρώτο ιδικά. Καλά Χριστούγεννα εύχομαι με υγεία πάνω από όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δράμα η κατάσταση παιδί μου, δράμα!
      Καλά Χριστούγεννα να έχουμε!

      Διαγραφή
  11. Σε δικαιολογώ απόλυτα Γιώτα μου.
    Κάπως έτσι θα έννοιωθα κι΄εγώ.
    Καλά σου Χριστούγεννα και ο καινούργιος χρόνος να σου φέρει όλα τα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σ' ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ! Καλά Χριστούγεννα και σε σένα.. να έχεις ό,τι επιθυμείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επιτέλους και μια ανάρτηση ρεαλιστική και μέσα από τη ζωή βγαλμένη! Σου στέλνω την αγάπη μου και τις ευχές μου κι από δω: Χρόνια πολλά και να είναι η τυχερή σου χρονιά το 2015! Φιλιά γλυκά και καλά Χριστούγεννα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Πέτρα μου!
      Φιλιά πολλά! Καλές γιορτές!

      Διαγραφή
  14. Νομίζω κι οι τρεις περιπτώσεις απαιτούν εκτελεστικό απόσπασμα.
    Καλές μας γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. χαχαχα είσαι φοβερή!! Νευράκια τσαταλάκια!! (που το θυμήθηκα;;)
    Θέλω όμως πάρα πολύ να ανταλλάξουμε γίνεται;; :) :)
    Χρόνια πολλά Γιώτα μου με υγεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα γίνεται, γίνεται! :Ρ
      Χρόνια πολλά και καλά!!
      Φιλάκια!!

      Διαγραφή