«Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά».
Οδυσσέας Ελύτης

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Δεν έχουμε στον ήλιο μπύρα!*


Τι συμβαίνει με τους νέους στην εποχή μας; Τι κρύβεται πίσω από τα πρόσωπα των 20χρονων που είτε σπουδάζουν είτε έχουν ενταχθεί ενεργά στην... εργατιά;

Η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει κατά κύριο λόγο η νέα γενιά. Η νέα γενιά είναι αυτή που τώρα προσπαθεί να ανοίξει τα φτερά της, να ακολουθήσει τα όνειρά της και να τα πραγματοποιήσει. Δυστυχώς όμως τα πράγματα πολλές φορές δεν έρχονται όπως τα περιμένουμε.

Απτή πραγματικότητα είναι πλέον το να σπουδάζουν τα παιδιά κάτι που δεν τους αρέσει, δεν τους ταιριάζει, μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούσαν να φύγουν μακριά απ' το σπίτι τους. Σε ακόμη χειρότερη θέση είναι τα παιδιά που δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να δώσουν Πανελλήνιες για να αρχίσουν να δουλεύουν προκειμένου να ζήσουν τον εαυτό τους και να βοηθήσουν τους δικούς τους. Τι να πει κανείς για τα παιδιά που σπουδάζουν αυτό που θέλουν μακριά απ' το σπίτι τους και τα βγάζουν πέρα με τεράστια δυσκολία τόσο τα ίδια όσο και οι οικογένειες τους;

Στόχο αρχικά πρέπει να έχουμε το σήμερα. Να ζούμε το σήμερα, να προσπαθούμε να πραγματοποιήσουμε όλα αυτά που θέλουμε και να μην μεμψιμοιρούμε γι' αυτά που δεν έχουμε. Προφανώς όταν δεν αισθανόμαστε πλήρεις, μας βγαίνει μία παραπάνω γκρίνια, ένα παράπονο. Αλλά το θέμα είναι πόσο θα το αφήσουμε αυτό να επηρεάσει τη ζωή μας. Το νόημα είναι να μη χάσουμε το χαμόγελό μας.
Ναι, πίσω από τους φοιτητές που βγαίνουν, πίνουν, διασκεδάζουν, πίσω απ' αυτά τα όμορφα και δροσερά πρόσωπα, κρύβονται ένα σωρό όνειρα που σε άλλους πραγματοποιούνται ευκολότερα και σε άλλους δυσκολότερα.
Μπορεί να μην έχουν κάθε μέρα χρήματα για να βγουν. Μπορεί για να κάνουν μία παρασπονδία ένα βράδυ, να χρειαστεί να θυσιάσουν εξόδους δύο εβδομάδων. Όμως καλό είναι να ορίσουμε τι είναι διασκέδαση. Διότι διασκέδαση δεν είναι μόνο να πηγαίνεις ένα βράδυ σ' ένα κλαμπ και να ανοίγεις τρία μπουκάλια. Διασκέδαση είναι και μία μπύρα στο χέρι σε ένα παγκάκι στο κέντρο με καλή παρέα.

Να ζούμε λοιπόν τη στιγμή, το σήμερα και να μην καθόμαστε απλά περιμένοντας το αύριο. Να εφαρμόσουμε το γνωστό "μη ζεις την ίδια μέρα 365 ημέρες το χρόνο!" γιατί τότε μόνο χαμένοι θα βγούμε.
Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος να απελπιζόμαστε. Ναι, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, πολύ πιο δύσκολη απ' οτι στο παρελθόν. Ναι, εμείς οι νέοι με δυσκολία σπουδάζουμε και με δυσκολία έπειτα βρίσκουμε δουλειά. Αξίζει όμως να προσπαθήσουμε, να ακολουθήσουμε τα όνειρά μας με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο και να σταματήσουμε επιτέλους να κοιτάμε μόνο το έδαφος. Γιατί κάθε πρωί ένα ήλιος ανατέλλει που σημαίνει πως μία καινούρια μέρα ξεκινάει. Αν χάσουμε το χαμόγελό μας και την όρεξη μας για ζωή, τότε το χάσαμε το παιχνίδι.


Καλό βράδυ..
Giwta Ar..:**

24 σχόλια:

  1. Θα πιω και εγώ μία μπύρα στον ήλιο μαζί σου Γιώτα μου, αλλά όχι τώρα γιατί είμαι στην δουλειά όταν σχολάσω!
    Χαχαχα!
    Πάντα να χαμογελάμε και να προσπαθούμε να πάμε κόντρα στις γκρίνιες άνευ λόγου!
    Πολλά φιλιά γλύκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα άρπαξε τις μπύρες!! χαχαχα
      Ακριβώς αυτό Έλενά μου..
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  2. Χαίρομαι με την αισιόδοξη ματιά σου Γιωτάκι μου παρά τα άσχημα της εποχής!
    Με τον τίτλο..έλιωσα!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε Αριστέα μου!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. έτσι με αισιοδοξία !!! καλη εβδομάδα εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί όντως να μην έχουμε στον ήλιο μπύρα, αλλά τι έγινε, μωρέ; Το χαμόγελό μας να μην αφήνουμε να μας πάρει κανείς, και την υγειά μας να έχουμε... Όλα τα άλλα, γίνονται! Αργά ή γρήγορα!
    Φιλιά, καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο δίκιο έχεις σε όλα!!
    Αισιοδοξία και που ξέρεις μπορεί να αποκτήσουμε (εσείς οι νεότεροι προπάντων) και στον ήλιο "μπύρα"!!!
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο σου Γιώτα μου!!!Είμαι πολύ χαρούμενος για την αισιοδοξία σου, φιλία. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο χαίρομαι για το σχόλιό σου! Σ' ευχαριστώ πολύ Χάρη! Φιλιά!!

      Διαγραφή
  7. Γιώτα μου πολύ χαίρομαι για την νοοτροπία σου και εύχομαι όλο και περισσότεροι συνομίληκοί σου να σκέφτονται με παρόμοιο τρόπο! Να μην πέφτουν στις παγίδες της εκάστοτε εποχής, στις δηθενιές και στις φούσκες..
    Την εκτίμησή μου από μία λίγο(τόσο δα!) μεγαλύτερη και "πονεμένη" εργασιακά που δεν το βάζει κάτω με τίποτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γι αυτό υπάρχουν οι Προστ. Καλή φτηνή μπύρα για τους φοιτητές σε παγκάκια :P

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα έχω κάνει μπυροκοιλιά φίλε μου!!

      Διαγραφή
    2. αν αυτό που έχεις λέγεται μπυροκοιλιά εμένα γυρνάνε μικροί πρόεδροι γύρω μου σα δορυφόροι!!

      Διαγραφή
    3. Δε θέλεις να τις μετρήσουμε... :P

      Διαγραφή
  9. αγαπαμε μπυρα παγωμενη! σε παρακολουθω και στο φεισ γελαστο κοριτσι! να περνας παντα ομορφα ευχομαι! φιλακια πολλα πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ξέρω πολύ καλά τι λες, έχω κι εγώ έναν γιο 20 χρονών. Πολλές φορές κάθονται στο σπίτι ενός και κάνουν παρέα, αφού δεν είναι εύκολο να πηγαίνουν πολλές βόλτες. Αυτό πολλές φορές είναι και δημιουργικό πάντως, αν μη τι άλλο, είναι πιο "παρεϊστικες" αυτές οι συναντήσεις σε σπίτια. Γενικώς είσαστε η πιο αδικημένη γενιά, αλλά επειδή είστε νεολαίοι. έχετε έμφυτη αισιοδοξία,

    Υ.Γ Ο τίτλος είναι των stickers for the masses νομίζω. Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, το κάθε είδος διασκέδασης εξαρτάται και από την ηλικία.. Όσο πιο νέος είσαι, τόσο περισσότερο προτιμάς το έξω..

      *δεν έχω ιδέα από που είναι ο τίτλος.. απλά μου φαινόταν πολύ οικείος και τον έβαλα. φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  11. ¨"Στόχο αρχικά πρέπει να έχουμε το σήμερα. Να ζούμε το σήμερα, να προσπαθούμε να πραγματοποιήσουμε όλα αυτά που θέλουμε και να μην μεμψιμοιρούμε γι' αυτά που δεν έχουμε..."

    Εγώ για να το κάνω αυτο θέλω την Μισελ Φαϊφερ στο λέω!

    Υ.Γ. Άντε οκ βολεύομαι και με με την Γκούινεθ Πάλτροου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρέσει που δε θέλεις πολλά! Αυτό μ' αρέσει σε σενα.. το πόσο λιγα ζητάς!
      Χχαχα

      Διαγραφή