"Στον έρωτα, όταν έχεις σταθερές βάσεις, καλή ανατροφή, σωστές χαρακτηρολογικές δομές, την χάνεις την αξιοπρέπειά σου απέναντι στον άλλον, διαφορετικά είσαι βλάκας."
Μαλβίνα Κάραλη

Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2016

Γέρε χρόνε.... άάάντε γεια!


Απογευματάκι της πρώτης ημέρας του χρόνου. Έφτιαξα ένα ζεστό ελληνικό καφέ, έκανα στο δωμάτιο μου ατμόσφαιρα με κεριά, σκεπάστηκα με την κουβέρτα μου και πήρα στα πόδια μου το laptop για ν' αρχίσω να γράφω.


Καλή χρονιά λοιπόν! Εύχομαι το 2016 να σας μπήκε όμορφα και να κυλίσει εξίσου ωραία. Να έχετε υγεία πάνω απ' όλα και ανθρώπους δίπλα σας που να σας γεμίζουν, να σας κάνουν να νιώθετε πλήρεις και χαρούμενοι.


Έχω χαθεί, το ξέρω! Κάνω εμφανίσεις εδώ, στο blog, αραιά και που και μετά αφήνω το χρόνο πάλι να κυλήσει. Υπάρχουν όμως καταστάσεις που άλλαξαν το 2015 και δεν είχα βρει την ευκαιρία να τις μοιραστώ μαζί σας. Πιστεύω όμως πως ήρθε η στιγμή, κάνοντας μία μικρή αναδρομή στο 2015, το οποίο και αφήνω πίσω με ανάμεικτα συναισθήματα. 


Κάθομαι και σκέφτομαι πώς γίνεται μέσα σε ένα χρόνο να έχουν γίνει τόσες αλλαγές στη ζωή μου οι οποίες έχουν αλλάξει πλέον κι εμένα την ίδια σαν άνθρωπο, σαν προσωπικότητα. 
Για το 2015 επιθυμούσα να είμαι πιο "τυχερή" από τις προηγούμενες χρονιές, να μου συμβεί έστω και κάτι μικρό χωρίς να το προσπαθήσω ιδιαίτερα διότι και άλλα πράγματα για τα οποία είχα προσπαθήσει πολύ και  μπορούσα να τα πετύχω, είδα να υψώνεται ένα τείχος μπροστά μου και να με εμποδίζει.


Μέχρι τον Ιούνιο του 2015 είχα πάρει σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή μου. Αρχικά έφυγα από μία κατάσταση που με ταλαιπωρούσε μήνες και που σταμάτησε όταν είχε σταματήσει και για 'μένα. Είχε σταματήσει να μου προσφέρει το οτιδήποτε, είτε θετικό είτε αρνητικό και το μόνο που είχε μείνει ήταν θυμός.
Στη συνέχεια, αποφάσισα ότι δεν ήθελα να συνεχίσω στην Κοινωνική Εργασία, τη σχολή στην οποία "φοιτούσα". Με το ζόρι πήγαινα στα εργαστήρια, άσε που έβλεπα, το καταλάβαινα, ότι σε καμία περίπτωση δεν είμαι γεννημένη για κοινωνική λειτουργός. Ανάμεσα σε φοιτητές που το ήθελαν πραγματικά, εγώ φάνταζα γελοία. Δεν πήγα ούτε στην εξεταστική του Ιουνίου, όχι πως δεν ήθελα καλέέέ.. Με έπαιρνε ο ύπνος τα πρωινά. Απλά όταν θέλεις κάτι συγκεκριμένο, όλα τα υπόλοιπα σου φαίνονται αδιάφορα. 
Κι εκεί που συνειδητοποιούσα πως τελικά αυτό με το οποίο θέλω να ασχοληθώ είναι η δημοσιογραφία, τσουυυπ! Μπαίνει το ραδιόφωνο στη ζωή μου! Και εκεί αρχίζω να τα βλέπω όλα πιο όμορφα. Δε θα πω ψέμματα, όταν είχα πρωτομπεί στο σταθμό, ένιωθα τελείως έξω από τα νερά μου. Όλοι ήταν χύμα, πολύ χαλαροί... Γενικά όπως δεν ήμουν εγώ, ήταν αυτοί. Όταν είχα πάει στην πρώτη συνάντησή μας με όλους τους παλιούς και νέους παραγωγούς, ήμουν σαν το μικρό κοριτσάκι που καθόταν σε μία άκρη και δεν ήξερε με ποιον να μιλήσει και τι να πει. Έλειπε κιόλας η συμπαραγωγός και φίλη μου Αναστασία (ακόμα χειρότερα), είχα πάει κι εγώ με πουκαμισάκι (τρις χειρότερα), οπότε.. κλάφ' τα Χαράλαμπε. Σιγά σιγά άρχισα να προσαρμόζομαι και πλέον όχι μόνο δε νιώθω άβολα, άλλα νιώθω και υπερτυχερή που ανήκω εκεί και έχω γνωρίσει τόσους ανθρώπους, διαφορετικούς από εμένα, με τους οποίους ωστόσο μπορώ να βρω εφαπτομένες. 
Επειδή όμως για το σταθμό μπορώ να γράφω με τις ώρες, σταματάω εδώ και κάνω μια διαφήμιση στην εκπομπή :Ρ... Οι "εκείνη κι εκείνη" ή αλλιώς "εκείνες" σας περιμένουν κάθε Τρίτη 4-6 στον studio fm1 105.4 ή διαδικτυακά fm1.teicrete.gr.


To καλοκαίρι μου είχε κι αυτό τα σκαμπανεβάσματά του, αλλά γενικά ήρεμα. Βγήκα, ήπια, έκανα βλακείες με την παρέα μου. Το καλοκαίρι γράφτηκα στα Ιεκ Δημοσιογραφίας με μεγάλη παρακίνηση της μαμάς μου. Δε θα σας το κρύψω, ζοριζόμουν πάρα πολύ να το αποδεχτώ. Με ρωτούσαν αν είμαι χαρούμενη που θα ξεκινήσω κάτι που μου αρέσει και απαντούσα πολύ μαγκωμένα. Όταν έδινα πανελλήνιες, όταν έβλεπα τη βαθμολογία μου, όταν υπολόγιζα τα μόρια, όχι, δεν το περίμενα πως αντί να πάω στη σχολή που ήθελα, και περνούσα, θα βρισκόμουν μετά από ένα χρόνο σε ιεκ. Και η περίοδος τέλη Αυγούστου, εκείνη η περίοδος που έβγαιναν οι βάσεις των σχολών, μία πολύ δύσκολη εβδομάδα. Αφού πέρασα αυτή τη φάση, έκατσα και σκέφτηκα ότι δεν πρέπει να είμαι αχάριστη. Άλλα παιδιά δε σπουδάζουν γιατί πολύ απλά δεν έχουν την παραμικρή δυνατότητα, κι εγώ, που οι γονείς μου προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο, κάθομαι και στενοχωριέμαι; Ανασκουμπώθηκα λοιπόν και πατώντας γερά στα πόδια μου, περίμενα να ξεκινήσω τη σχολή για να μπω σε ένα πρόγραμμα και να δω πώς είναι να ασχολείσαι με κάτι που πραγματικά σ' αρέσει. Βέβαια συνειδητοποιώ πως ακόμα δεν έχω ξεπεράσει το θέμα της σχολής, αφού από τα όσα θυμάμαι απόψε, μόνο σ' αυτό είμαι έτοιμη να βάλω τα κλάματα. Αλλά είδα στην πορεία πως θέλω πραγματικά να γίνω δημοσιογράφος, οπότε το αν θα βγω δημοσιογράφος από ιεκ, πανεπιστήμιο ή από οπουδήποτε αλλού είναι περιττό.  


Οι επόμενοι μήνες από Σεπτέμβρη μέχρι Οκτώβρη/ αρχές Νοέμβρη κύλησαν σχετικά ομαλά. Είχα τη σχολή μου, έκανα τις εκπομπές μου, έβγαινα με την παρέα μου, περνούσα όμορφα. Παράλληλα δούλευα, όπως όλη τη διάρκεια του έτους βέβαια,κλασικά, στις προωθήσεις! Και τα Χριστούγεννα δούλεψα στα Hondos center, όπου τα είδα όλα, αλλά τουλάχιστον δούλευα.
 Στον τομέα των σχέσεων μου με το αντίθετο φύλο, είχα απογοητευτεί και αυτό γιατί μετά από μία αρκετά μεγάλη απογοήτευση μου τύχαιναν όλο τα ίδια και τα ίδια. Σε σημείο να έχω βαρεθεί και να έχω σταματήσει να ασχολούμαι με αυτά τα θέματα. 
Έχετε νιώσει όμως ποτέ να σας εκπλήσσει η ζωή; Προς το καλό! Αυτό που μπορώ να πω είναι πως οι εκπλήξεις της είναι πολύ καλές. 


Το 2015 δεν τελείωσε έτσι όπως ξεκίνησε. Έκλεισε πολύ καλύτερα απ' όσο πίστευα και το 2016 μπήκε εξίσου όμορφα. Σήμερα μου έτυχε και το φλουρί της βασιλόπιτας, το οποίο παίζει να έχει να μου πέσει από το δημοτικό. Δεν ξέρω πώς θα συνεχιστεί αυτό το έτος. Ελπίζω έτσι όπως το φαντάζομαι, αλλά κρατάω μία πισινή ασυναίσθητα. Αυτό που θέλω είναι να απολαύσω στο έπακρο αυτά που ζω τώρα και ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει!


Πάντως, ο Άγιος Βασίλης φαίνεται πως διάβασε το γράμμα που του είχα γράψει πέρυσι.


Υ.Γ. Οι φωτογραφίες είναι από το Ηρακλειάκι, έτσι όπως το στόλισαν φέτος. Να μας επισκεφτείτε!

Υ.Γ.2 Δεν τρώω άλλη καρυδόπιτα σήμερα, θα μου βγει απ' τη μύτη τόσο σιρόπι.

Υ.Γ.3 Καλή χρονιά είπαμε;;;


Giwta Ar..:**

20 σχόλια:

 1. Κοριτσάκι μου καλή χρονιά!!!
  Σου βγάζω το καπέλο που κατάλαβες νωρίς και άλλαξες επαγγελματική σταδιοδρομία! Η αλήθεια είναι πως το επάγγελμά μου δεν κάνει για όλους και φυσικά ξέρεις ότι δεν το λέω υποτιμητικά. Είναι και λειτούργημα μαζί (κυρίως έτσι όπως κατάντησαν την πρόνοια στην χώρα μας), θέλει σκληραγώγηση και πολλά πολλά ακόμα βασικά.. Εμένα μου συνέβη κάτι άλλο. Στην σχολή δεν ήμουν πορωμένη, την πήρα χαλαρά. Στη πρώτη δουλειά και μετά από 2 χρόνια ανεργίας απογοητεύτηκα τόσο πολύ που σκεφτόμουν να τα παρατήσω. Τα τελευταία 2 χρόνια όμως το είδα αλλιώς κι έχω σκοπό να το παλέψω γιατί σαν Κοινωνική Λειτουργός εξελίσσομαι και κερδίζω πολλά, μαθαίνω διαρκώς και βελτιώνομαι σαν άνθρωπος! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ασχολούμαι και με άλλα πράγματα ή ότι δεν κάνω σχέδια και για άλλες δουλειές παράλληλα.
  Πολύ σε χάρηκα με το ραδιόφωνο, σε άκουσα κιόλας και έχεις πολύ ωραία φωνούλα!! Εύχομαι ό,τι καλύτερο από εδώ και πέρα και να μη το βάζεις κάτω.. Είσαι τόσο νέα και λογικό είναι να αντιμετωπίσεις και εμπόδια! Εδώ εμείς οι 30αρηδες και έχουμε μείνει τόσο πίσω!
  Φιλάκια πολλά πολλά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλή χρονιά Κατερίνα μου!
   Για την Κοινωνική Εργασία και το θέμα της δουλειάς, έχουμε ξανασυζητήσει. Μάλιστα, αυτό που μου έμεινε χαρακτηριστικά στο μυαλό, είναι που μου είχες γράψει: "εμείς που είμαστε τώρα , είμαστε στην ίδια φάση μ' εσας που είστε 19". Και όντως το συνειδητοποίησα αυτό και μέσα από άλλους ανθρώπους.
   Πιστεύω ακράδαντα πως δεν μπορούν όλοι να ασκήσουν όλα τα επαγγέλματα. Εγώ δεν μπορώ να γίνω κοινωνική λειτουργός, ένας κοινωνικός λειτουργός ίσως να μην μπορεί να γίνει δημοσιογράφος.
   Έχω μάθει να πολεμάω γι' αυτά που θέλω, οπότε ξέρω πως έχω τη δύναμη να αντιμετωπίσω τα εμπόδια που μου έρχονται!
   Χάρηκα πάρα πολύ που μας άκουσες στο ραδιόφωνο! Σε περιμένω και άλλη Τρίτη!
   Φιλιά πολλά!!!!

   Διαγραφή
 2. Καλή Χρονιά κοπέλα μου....χαίρομαι που διαβάζω πως τα πράγματα τελικά έχουν βρει το δρόμο τους!
  Εύχομαι να χαίρεσαι την κάθε σου στιγμή και να περνάς όμορφα απολαμβάνοντας ότι σου φέρνει η ζωή ;)
  Φιλάκια πολλά....καλό ξημέρωμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλή χρονιά και σε 'σένα!!
   Σου εύχομαι ένα όμορφο 2016!
   Φιλιά πολλά!

   Διαγραφή
 3. Ευτυχώς ακούω και κανένα καλό λόγο για το 2015 γιατί εγώ έχω πολλά πράγματα να τραβάω τα βυζιά μου.
  Πέρασα τη φάση που δεν ήξερα κι εγώ τι θέλω επαγγελματικά, όμως δούλεψα πάνω στον κλάδο μου(θάνατος στα free press)κι έχω υπόψιν μου ότι η σχολή μου ασχολείται με την επικοινωνία γενικότερα, οπότε με μια καλή πτυχιακή θα μπορώ να επεκταθώ σε διάφορους κλάδους (από δημοσιογραφία ως ιστορία τέχνης κι από ψυχολογία ως τεχνολογία). Πάντως, καλά έκανες κι άλλαξες επαγγελματική κατεύθυνση.Και μην ακούς αυτούς που λένε ότι θα μείνουμε άνεργες! Είναι στο χέρι μας το πώς θα εξελίξουμε τις σπουδές μας και πώς θα εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται.
  Υ.Γ. Ήρθα Ηράκλειο. Ήταν μια σελίδα με χρυσά γράμματα για την ιστορία σας. Και χρειάστηκα αποθέματα με χαρτομάντιλα για να συνέλθω στη Μποφίλιου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλέ άνεργες δε θα μείνουμε! Άφραγκες όμως ναι!

   Υ.Γ. Χάρηκα πολύ που σου άρεσε η Μποφίλιου, κι ας έπεσε πολύ κλάμα!

   Διαγραφή
 4. Ευτυχώς ακούω και κανένα καλό λόγο για το 2015 γιατί εγώ έχω πολλά πράγματα να τραβάω τα βυζιά μου.
  Πέρασα τη φάση που δεν ήξερα κι εγώ τι θέλω επαγγελματικά, όμως δούλεψα πάνω στον κλάδο μου(θάνατος στα free press)κι έχω υπόψιν μου ότι η σχολή μου ασχολείται με την επικοινωνία γενικότερα, οπότε με μια καλή πτυχιακή θα μπορώ να επεκταθώ σε διάφορους κλάδους (από δημοσιογραφία ως ιστορία τέχνης κι από ψυχολογία ως τεχνολογία). Πάντως, καλά έκανες κι άλλαξες επαγγελματική κατεύθυνση.Και μην ακούς αυτούς που λένε ότι θα μείνουμε άνεργες! Είναι στο χέρι μας το πώς θα εξελίξουμε τις σπουδές μας και πώς θα εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται.
  Υ.Γ. Ήρθα Ηράκλειο. Ήταν μια σελίδα με χρυσά γράμματα για την ιστορία σας. Και χρειάστηκα αποθέματα με χαρτομάντιλα για να συνέλθω στη Μποφίλιου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και σου απαντάω και σ' αυτο το δεύτερο, ίδιο σχόλιο, έτσι, για να αυξήσω των αριθμό των σχολίων μου! :Ρ

   Διαγραφή
 5. Γιωτάκι μου, πιστεύω ότι είναι η καλύτερη απόφαση που θα μπορούσες να πάρεις η αλλαγή της σχολής. Όχι μόνο στην κοινωνική εργασία, αλλά σε οποιοδήποτε τμήμα κι αν είσαι, αν δεν έχεις πάθος και όραμα, δεν τα καταφέρνεις ή τουλάχιστον δε γίνεσαι πολύ καλός, γίνεσαι μέτριος. Και εμένα προσωπικά με ενοχλεί η μετριότητα.
  Να αισθάνεσαι ευλογημένη και ευγνώμων που οι γονείς σου σε στήριξαν και έσπρωξαν κιόλας την επιλογή σου για δημοσιογραφία! Καλές σπουδές εύχομαι και καλή συνέχεια!
  Σε έχω ακούσει στο ραδιόφωνο κι εγώ! ;-)
  Καλή χρονιά να έχεις γλυκούλα μου, να είσαι πάντα τόσο συνειδητοποιημένη όπως τώρα! Υγεία πάνω από όλα, και ό,τι άλλο επιθυμείς εύχομαι να σου φέρει ο νέος χρόνος!
  Χρόνια πολλά!
  Φιλάκιααα! ❤

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αλήθεια μας άκουσες στο ραδιόφωνοοο;;; Αααα γιατί δε μου το πεεες;; Πολύ χάρηκα!!! :D
   Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ Αναστασία μου για τις ευχές σου!
   Εύχομαι και σε 'σένα ό,τι καλύτερο για το 2016. Να χαρείς την οικογένεια σου στο έπακρο!
   Φιλιά πολλά!!!

   Διαγραφή
 6. Καλή χρονιά Γιωτάκι μου!
  Να εξελίσσεσαι. Αυτό μετράει περισσότερο απ όλα κι αυτό σου εύχομαι :))
  Έγραψε κάποιες σκέψεις μου κι η έτερη Κοινωνική Λειτουργός μας, το Κατερινάκι μας, και θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί της. Εγώ δεν μπήκα στην πρώτη μου προτίμηση ,α όταν πέρασα το κατώφλι της σχολής ( τρόπος του λέγειν...από τα μαθήματα σπουδών που είδα και μόνο) ήξερα πως αυτό ήθελα να κάνω στη ζωή μου!
  Καλά έκανες και τόλμησες. Ρισκάρεις και προχωράς. μαθαίνεις!
  Εύχομαι ολόψυχα να είσαι χαρούμενη κορίτσι μου!
  Φιλάκια πολλά♥

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το θέμα είναι να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις και σου αρέσει για να είσαι και καλός σ' αυτό. Αλλιώς δεν έχει νόημα!
   Καλή χρονιά Αριστέα μου! Φιλάκια!

   Διαγραφή
 7. Καλή χρονιά Γιώτα Αρ!
  Και είμαι σίγουρη ότι το 2016 θα είναι όλα πιο καλά για σένα! Αρκεί να κρατήσεις το όμορφο χαμόγελό σου και όλα θα πάνε περίφημα!
  Σου εύχομαι τα καλύτερα!
  Φιλί!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άννα μουυ, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σου!
   Σου εύχομαι πραγματικά υγεία, χαρά και ό,τι άλλο επιθυμείς για το '16!!!
   Κίσιιιιιιζ

   Διαγραφή
 8. Διάβασα τα νέα σου και χαίρομαι που από νωρίς κατάλαβες τι σου αρέσει και το ακολουθείς
  Καλή χρονιά και τυχερή σου εύχομαι, με υγεία, αγάπη και ευτυχία!
  Φιλιά πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ' ευχαριστώ πολύ Μαρία!
   Καλή χρονιά και σε 'σένα με υγεία και χαρά!!
   Φιλάκια!!

   Διαγραφή
 9. Γεια σου Γιώτα, καλώς σε βρήκα! Πόσο μου άρεσε κατ'αρχάς αυτό που έχεις στο description σου της Μαλβίνας! Και ύστερα, καλή χρονιά να έχεις κι εσύ, με ό,τι ποθείς. Βέβαια, βλέπω ότι καλά το πάει το '16 για σένα! Έχει πάρει φόρα από το προηγούμενο έτος! Να σου πάνε όλα έτσι όπως τα θέλεις, σε όλους τους τομείς, και να σκέφτεσαι πάντα πως κάθε εμπόδιο για καλό. Μπράβο που συνεχίζεις και κυνηγάς αυτό που σου αρέσει! Φιλιά! Ελπίζω να τα λέμε :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλωσόρισες Μαίρη! Φυσικά και θα τα λέμε, όσο πατάω κι εγώ εδώ μέσα! :p
   Ναι, καλά φαίνεται να μου πηγαίνει το νέο έτος, ελπίζω και εύχομαι να συνεχίσει έτσι!
   Φιλάκια πολλά!!

   Διαγραφή
 10. καλη χρονια! χρονια πολλα! με υγεια και καθε καλο
  φιλια πολλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κική μου, καλή χρονιά! Να είσαι γερή και χαρούμενη!
   Φιλιά πολλά!

   Διαγραφή